Fransa: Binler Olağanüstü Hal Yasalarını Protesto Etti

Göstericiler OHL’in yurttaşlık haklarını gasp ettiğine dair afişle yürürken | Foto: AFP

IŞİD saldırılarında 130 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Kasım ayında Fransa’da OHAL ilan edilmiş, Başkan Francois Hollande ise ‘terörist tehdidin hala yüksek bir risk oluşturduğu gerekçesi’ ile Şubat ayında OHAL’in uzatılmasını istemişti.

Binlerce gösterici 12 Mart’ta Paris’te toplanarak OHAL’in uzatılmasını hükümet darbesi olarak niteledi. Cumartesi günkü gösterilere katılanlar arasında anarşistler ve kayıtdışı çalışan göçmen işçiler de dahil olmak üzere birçok farklı grup vardı. Protestocular OHAL yasalarının güvenlik güçlerine çok geniş yetkiler tanıdığını savunuyorlar.

Daha geniş yetkilerle donatılan güvenlik güçleri cami, ev ve iş yeri olmak üzere 3.400 mekana baskın düzenledi, 300 insan ev hapsine mahkum edildi.

Eyleme Filistin destekçisi aktivistler de katıldı.Geçen 6 ay içerisinde onikiden fazla BDS (Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi, Yaptırımlar) eylemcisi hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/Thousands-Protest-Frances-State-of-Emergency-Laws-in-Paris-20160313-0019.html
Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.