Finlandiya: ALF Eylemcileri Kürk Müzayedesi Otobüslerini Ateşe Verdi

ALF eylemcileri, 9 Haziran gecesi Finlandiya Vantaa’da, Pohjolan Matka deposundaki otobüslerin altına yerleştirdikleri bombaları ateşe verdiler. Eylemde beş otobüs tamamen yandı, birkaç otobüste maddi hasar meydana geldi. Otobüs firması toplamda 1.5 milyon Euro zararları olduğunu bildirdi.

Pohjolan Matka firması yıllardır Saga Kürkleri alıcılarını müzayede evine taşıyordu. Amerikan Legend / Saga Kürkler ortaklığı 8 Haziran’da açık artırmaya başlamıştı.

Eylemin sorumluluğunu üstlenen, EVR (Eläinten vapautusrintama = Hayvan Kurtuluş Cephesi), “Bu eylem, bir fiyatla hayvanların sömürülmesine katıldığını anlamayanlara bir mesajdır. Sizler hayvan zulmüne dahil olduğunuz sürece, bizim hedefimizde olacaksınız. Bizler Pohjolan Matka ve tüm diğerlerine Saga Kürkler ile işbirliklerini sona erdirmelerini öneririz,” dedi.

Saga Kürkler, Amerikan Legend ve Harvester Kürk yakın zamanda müzayede düzenleyerek 5,5 milyon vizon ve 700.000 tilki kürkünü 8 – 17 Haziran 2016 tarihinde indirimle satacaklarını açıklamıştı.

 ALF tarafından “Her gün, her saat, her dakika hayvanlar insanlar tarafından öldürülüyor,” başlığıyla yayınlanan açıklamada; “Örgütlü ya da değil, bu sömürüye katılmak istemiyorsak bu sadece bize bağlı. Türcülük, işkence, zehirleme, köleleştirme, boyun eğdirme ve bireysel tecavüz genellikle normal olarak kabul ediliyor. Hayvanların günlük karşı karşıya kaldığı insani zulümlere göz yummaya istekli olmadığını anlamak neden bu kadar zor. Pohjolan Matka müşteri ihaleleri alarak, 80’lerden beri Saga Kürkler ile işbirliği yapıyordu. Bizler kimseye işbirliği önermiyoruz, Pohjolan Matka’nın, Saga Kürkler ile işbirliğine son vermesini tavsiye ediyoruz,” denildi.

Kaynak: Bu haber https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/06/13/finland-arson-attack-by-alf-against-a-bus-company-transporting-fur-buyers-to-a-fur-auction/ sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.