Filistinli Tutsak İsrail’in Serbest Bırakma Teklifini Reddetti

6750001099397490749no

Filistinli tutsak Muhammed el-Kik İsrail’in açlık grevini bitirmesi karşılığında 1 Mayıs’ta salıverilmesi teklifini reddetti.

75 Gündür açlık grevinde bulunan el-Kik şu anda Afula’da bir hastanede yatıyor.

Filistin Tutsaklar Komisyonu’ndan MK Osama Sa’di ve el-Kik’in avukatı Ashraf Abu Sneineh salıverilme teklifinin Cumartesi günü geç saatlerde İsrailli yetkililerle yapılan görüşme sırasında geldiğini söylediler.

Komisyon, Batı Şeria’da Hamas’a bağlı televizyon istasyonuna çalıştığı için tutuklanan el-Kik’in teklifi geri çevirdiğini belirterek, idari gözaltında tutulan el-Kik’in derhal, koşulsuz olarak serbest bırakılmasını istedi.

Ramallah’taki evinden 21 Kasım tarihinde tutuklanan el-Kik, işgalci İsrail’in uyguladığı idari gözaltı uygulamasını protesto etmek için de açlık grevine başlamıştı.

El-Kik’in talepleri geçtiğimiz ay boyunca karşılanmazken, Emek Hastanesi etik kurulunun aldığı zorla besleme kararına karşı Filistin yönetiminin yanı sıra uluslararası insan hakları örgütleri bir araya gelmişti.

El-Kik’in sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine Yüksek Mahkeme kısa süreli olarak idari gözaltı süresini askıya alacağını duyurmuş, mahkemenin aldığı karara el-Kik’in yanıtı ise “ya şehitlik ya da özgürlük” olmuştu.

Kaynak: http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinian-hunger-striker-reportedly-rejects-Israeli-release-offer-444117 sitesinden yararlanılarak bu haber düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.