Filistinli Kadın Tutsak Lina Khattab Serbest Bırakıldı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Haber: isyandan.org”

Birzeit Üniversitesinde gazetecilik öğrencisi olan Lina Khattab İsrail İşgal ordusu tarafından 13 Aralık 2014’te, Ramallah’ta, Filistinli Siyasi Tutsaklarla dayanışmak amacıyla öğrenciler tarafından düzenlemiş barışçıl bir eylem sırasında tutuklanmıştı. Lina bugün (12 Haziran 2015); 2 ay Ofer, 4 ay HaSharon hapishanesi’nde olmak üzere toplam 6 aylık esaretten sonra serbest bırakıldı.

Lina’yı Tulkarm’ın güneyinde yer alan Jabara kontrol noktasında ailesi ve arkadaşları coşku ile karşıladı. ‘Taş atmakla’ ve izinsiz bir gösteriye katılmakla yargılanan Khattab 16 Ocak 2015’te 6 ay hapis ve 6000 Şekel (1500 dolar) para cezasına çarptırıldı. Tutuklanmasının ardından kefalet hakkı tanınmaksızın 2 ay boyunca Ofer hapishanesinde tutuldu. Annesinin verdiği bilgiye göre hapishanede maruz kaldığı dayak, soğukta saatlerce ayakta bekletme, uykusuz bırakma gibi işkenceler ve ağır sorgular nedeniyle ciddi şekilde kilo kaybetti.

İsrail hapishanalerinde bir çok çocuğun işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldığı belgelenmiş durumda. İsrail’in çocuk hakları ihlallerini ifşa eden bir çok rapora ve 2014 Gazze saldırısında 535 çocuğun hayyatını kaybetmiş olmasına rağmen Birleşmiş Millletler 29 Mayıs’ta, silahlı çatışmalarda çocuk haklarını ihlal eden devletler ve örgütler listesine İsrail’i dahil etmemeye karar verdi. Gazze Şeridindeki kumsalın bombalanması sonucu sahilde top oynayan dört çocuğun ölümüne neden olan saldırı ise İsrail ordusu tarafından ‘meşru’ sayıldı.

Khattab’ın tutuklanması ve hapsedilmesi dünya çapında bir kampanyanın ateşlenmesine sebep olmuş, kampanya Facebook sayfası 3000’den fazla beğeni almıştı. 17 Nisan Filistinli Tutsaklar gününde, bütün dünyada Filistin halkının destekçisi olan örgütler 2015 yılının tutsak Filistinli kadınlarla dayanışma yılı olması için çağrıda bulunmuştu.**https://isyandan.org/haberler/2015-tutsak-filistinli-kadinlarla-dayanisma-yili-olacak//**

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.