Filistin: Toprak Günü’nün 40’ıncı Yıldönümünde Binler İşgale Karşı Yürüdü

IMG-20160330-WA0010

Arraba ve Deir Hanna’dan Sakhnin’e binlerce kişi 1976’da öldürülmüş olan Filistinlileri anmak için yürüdü. 30 Mart 1976’da işgal altındaki topraklarda, birçok kasaba ve köyde yapılan gösterilerde altı genç Filistinli öldürülmüş, 100’den fazlası da yaralanmıştı.

İşgalci İsrail’in Sakhnin ve Arraba köylerindeki 5 bin akrelik toprağı istimlak etme planlarına karşı 30 Mart 1976’da ilk büyük kitlesel gösterilerden biri gerçekleşmişti. İşgal edilen topraklar Yahudi yerleşimlerine ve askeri eğitim üssüne çevrilmişti. Kırk yıl önce gerçekleşen gösterilerde hayatını kaybedenler onuruna 30 Mart, Toprak Günü olarak adlandırıldı ve işgale karşı direnişin önemli dönemeçlerinden biri olarak tarihe geçti.

Batı Şeria, Ramallah’ta al-Quds ve Modern Üniversitelerinden öğrenciler İsrail apartheid duvarının üzerindeki çitin bir kısmını keserek işgal edilmiş tarım topraklarına girdiler ve Filistin bayraklarını açtılar. İsrail işgal ordusu ise gençlere plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gaz ile saldırdı.

Kaynaklar:
http://www.maannews.com/Content.aspx?ID=770914&utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed
http://www.middleeasteye.net/news/land-day-40-years-israeli-land-confiscation-4646105
Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.