Filistin: Politik Tutsaklar Tecrit ve Saldırı İle Karşı Karşıya

Tutsaklar ve Eski Mahpuslar Husam Derneği Perşembe günü (24 Eyl. 15) İsrail Hapishane Yönetiminin dokuz Filistinli tutsağı tecrit hücresine koyduğunu ve aile ve avukatlarının ziyaret haklarını iki aylığına kaldırdığını açıkladı.

Dernek Hapishane Yönetiminin Dia’ al-Agha, Abdul-Rahim Abu Holi, Salah Sudani, Mustafa Abu Ghazal ve Rajab Baraka isimli tutukluluları Galboa’ Hapishanesinin 10 numaralı bölümündeki tecrit hücrelerine naklettiğini belirtti.

Galboa’ Hapishanesine nakledilmedden önce mahkumların hepsi Nafha hapishanesinin 10 numaralı bölümünde, 48’inci hücrede tutuluyorlardı.

Ayrıca Adham Freij, Jihad Mansour, Rami al-‘Eila isimli tutsakların Ohali-Qidar Hapishanesinin #43 numaralı hücresinden yine aynı hapishanedeki tecrit hücrelerine nakledildikleri, bununla beraber bir başka mahpus Ala Abu Jazar’ın ise Ayela hapishanesindeki tecrit hücresinden Ramon hapishanesine aktarıldığı ifade edildi.

Tutsaklar Araştırma Merkezi (Ansar) Salı sabahı aile ziyaretleri ve televizyon gibi araçlara ulaşım da dahil olmak üzere tutsakların açlık grevi yoluyla mücadele ederek kazandıkları bir çok hakkın Nafha hapishanesinde İsrail Hapishane Yönetimince tekrar ihlal edildiğini belirtti.

Ansar Salı günü yaptığı açıklamalarına yirmi tutuklunun Nafha’dan Galboa’daki tecrit hücrelerine nakledildiğini ve Ohali-Qidar ve Elan hapishanelerindeki on tutuklunun da yerlerinin değiştirildiğini ekledi.

Nafha hapishanesinden sızdırılan bir mektupta, tutsaklar özellikle 10 numaralı koğuşta, askerlerin gittikçe sıklaşan saldırıları başta olmak üzere ciddi bir şiddet ve hak ihlaliyle karşı karışya olduklarını duyurdu.

Tutsaklar yazdıkları mektupla durumun çok daha kötüleşebileceği uyarısında bulundular ve yerel, bölgesel, uluslararası bütün insan hakları örgütlerini müdahale etmeye ve açlık grevindeki tutsaklar başta olmak üzere bütün mahpuslarla dayanışmaya çağırdılar.

Ansar’ın basın sözcüsü Dr. Majdi Salem İsrail’in Uluslararası Hukuk ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesi ihlallerine, şiddete ve Filistinlilerin duruşma veya suçlama olmaksızın belirsiz süreler boyunca tutsak edilmesine sebep olan idari gözaltı uygulamasına son verilmesini istedi.

Salem bu hak ihlallerine son verilebilmesi için İsrail’in Uluslararası Ceza Mahkemesine çıkartılması ve bütün suçlarının ifşa edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: http://www.imemc.org/article/73142?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.