Filistin: Muhammad Allan Açlık Grevini Bitirdi

Muhammad Allan için dayanışma eylemlerine devam edilmeli

Muhammad Allan’ın avukatı Jamal al-Khatib 31 yaşındaki Filistinli avukatın İsrail Yüksek Mahkeme’sinin kararını takiben 19 Ağustos akşamında 65 gündür süren açlık grevini sonlandırdığını duyurdu.

Allan, 2014 Kasım ayından beridir hiçbir suçlama veya dava olmaksızın idari göz altında tutuluyordu ve iki ay önce salıverilmesi talebiyle açlık grevine başlamıştı. Geçen Cuma ise komaya girmiş, dün yani 18 Ağustos Salı günü ise komadan çıkmayı başarmıştı. Bugün çekilen MRI 2 ay süren açlık grevi dolayısıyla Allan’da beyin hasarı oluştuğunu gösterdi.

Bu akşam İsrail Yüksek mahkemesinden çıkan karar Allan hakkındaki idari göz altının sağlık gerekçesiyle geçerli olmadığı yönünde; ancak tedavisi tamamlandıktan sonra tekrar idari göz altına maruz bırakılıp bırakılmayacağı henüz çözülmüş değil, nitekim mahkeme Allan’ın hapishane yerine Barzilai’de bir hasta olarak tedavi göreceğini ancak başka bir hastaneye nakledilmesi durumunda mahkemeye başvurması gerektiğini ifade etti. Bu da demektir ki Allan’ın durumu sadece tıbbi olarak değil politik olarak da ciddiyetini koruyor. İşte bu nedenle Allan’ın koşulsuz ve ivedilikle salıverilmesini talep eden dayanışma eylemlerine devam edilmeli ve kamuoyu gözünü başka bir tarafa çevirir çevirmez tekrar idari göz altının dayatılmasına engel olunmalı.

Samidoun bu konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edecek. Allan, dün durumu ile ilgili 24 saat içinde bir çözüm üretilmediği takdirde her türlü tıbbi müdahaleyi reddedeceğini beyan etmişti, bu sabah da (19 Ağustos) işgalci İsrail’in kendisini 3 Kasım’da serbest bırakmasına yönelik önerisini geri çevirmişti.

Kaynak: http://samidoun.net/2015/08/breaking-news-reports-state-muhammad-allan-has-ended-his-strike-after-decision-of-the-israeli-supreme-court/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.