Filistin: Kafr Qaddum Köylüleri İşgalciyi Protesto Etti

Askerlerin karşısında oturan eylemciler. Qaddum, 28 Ağustos 2016 (Ören Ziv / Activestills.org)

Haftasonu, yüz elli civarında Filistinli ve birkaç İsrailli, Kafr Qaddum’da işgale ve yerleşimcilere karşı bir protesto eylemi düzenlediler. Her hafta olduğu gibi işgalci ordusu köyde onları bekliyordu. Eylemciler bir kaç yüz metre yürüdükten sonra askerler plastik mermi ve gaz bombalarıyla saldırmaya başladılar. Eylemciler ise askerlere taşla karşılık verdiler.

Kafr Qaddum, Qalqilya ve Nablus arasındaki yol üzerinde bulunuyor. Köy, sözde Filistin Yönetiminin kontrolünde olmasına rağmen köylülerin tarım arazilerinin büyük bir kısmı işgalci İsrail’in kontrolü altında bulunan C Bölgesin’de yer alıyor. Köy yolu, Kedumim yerleşim bölgesine yakınlığı nedeniyle İkinci İntifada’nın başlarında kapatıldı ve bir daha açılmadı.

Kafr Qaddum protesto yürüyüşü. 28 Ağustos 2016 (Ören Ziv / Activestills.org)

Yıllar geçtikçe, işgalci ordusu köylü protestolarını bastırmak için çeşitli teknikler kullandı: Köpekler, köylüleri toplu halde cezalandırmak için kullanılan bariyerler; tutuklamalar; şiddetli gece baskınları; bazen köy sakinlerinin evlerine doğrudan püskürtülen ve sıkça kullanılan gaz bombaları; köydeki çocukları tutuklamak için tehdit içeren broşürlerin dağıtılması; plastik mermi atılması ve gerçek mermilerin kullanılması.

Köylüler, Otoban 55’e bağlanan yolun kapatılmasını yıllardır her haftasonu protesto ediyorlar.

Eylemciler, askerler tarafından atılan plastik mermi ve gaz bombalarından kaçarken. Qaddum, 28 Ağustos 2016 (Ören Ziv / Activestills.org)

Kafr Qaddum’daki haftalık protestolar sırasında atılan taşlar ve ateşe verilen lastikler. Ağustos, 28, 2016 (Ören Ziv / Activestills.org)

Kafr Qaddum’daki haftalık protestolar sırasında atılan taşlar ve ateşe verilen lastikler. Ağustos, 28, 2016 (Ören Ziv / Activestills.org)

Kaynak: Bu haber http://972mag.com/in-photos-palestinian-protestors-offer-soldiers-popsicles-receive-tear-gas-in-return/121614/?utm_content=buffer77d02&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.