Filistin: İşgal Ordusu Kabatiye Köyünü Ablukaya Aldı

3 Şubat Çarşamba günü 3 Filistinli gencin gerçekleştirdiği saldırı sonucu işgal ordusunun bir kadın subayı öldü diğeri ise yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren 3 genç ise olay yerinde açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.
İşgal ordusu saldırının ertesi günü yani 4 Şubat’ta Batı Şeria’nın Cenin şehrinin Kabatiye köyüne baskın düzenlendi. Üç Filistinli gencin evlerinin bulunduğu köye düzenlenen baskında işgal askerleri 4 Filistinliyi silahla yaralarken 15 yaşındaki bir genci de askeri araçla ezdi. Ezilen genç ile silahla yaralanan diğer bir kişinin durumlarının ağır olduğu rapor edildi. On kişi göz altına alınırken saldırıyı gerçekleştiren gençlerin ailelerinin evleri yıkım için boşaltıldı. İşgal ordusu yetkilileri 20.000 kişinin yaşadığı köye bütün giriş çıkışların kapatıldığını ve olağanüstü halin en az bir ay süresince devam edeceğini açıkladı.
İsrail’in askeri işgaline karşı geçen Ekim ayında Doğu Kudüs’te gençlerin alevlendirdiği Üçüncü İntifada yükselirken işgalcinin ‘güvenlik önlemleri’ de sertleşti. Bıçaklı veya silahlı saldırı gerçekleştiren Filistinli gençlerin köyleri kuşatma altına alındı, ailelerinin evleri yıkıldı.
Perşembe günü (4 Şubat) iki genç Filistinli kadının bir İsrail polisine karşı gerçekleştirdikleri bıçaklı eylem sonucu polis hafif yaralanırken iki genç kadının tutuklandığı rapor edildi.
Filistinli gazeteci Süleyman el-Kik ise 4 Şubat Perşembe günü İsrail mahkemesinin sağlık nedeniyle duruşma olmaksızın idari tutukluluğunu askıya alma kararını kabul etmeyerek açlık grevine devam edeceğini duyurdu. Perşembe günü Süleyman el-Kik’’in açlık grevinin 72’inci günüydü.

Haber: isyandan.org
Kaynaklar:
  1. http://www.maannews.com/Content.aspx?ID=770116&utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed
  2. http://www.maannews.com/Content.aspx?ID=770119&utm_medium=twitter&utm_source=twitterfeed

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.