Filistin: İşgal Güçleri Öğrenci Liderini Tutukladı, Üniversiteye Baskın Yaptı

Al-Quds Üniversitesi’ndeki İlerici Öğrenci Emek Cephesi (Progressive Student Labor Front) Sekreteri ve öğrenci lideri Abdullah Nayef Ramadan, 5 Nisan Salı günü Beytüllahim’daki Dheisheh mülteci kampında yakalanarak tutuklandı.
İki Ford marka araba ile kampa sızan ve Filistinli gibi giyinen, 10 İsrail işgal askeri Ramadan’ın evine girdi. Sonrasında başka işgal ordusu güçleri de kampa girerek Ramadan’ı yakaladı, onu zorla askeri araca bindirdiler, ardından havaya ateş açarak kamptan uzaklaştılar. Bu arada kamptaki çocuklar taş atarak askerlere karşı direnişe geçti.
Ramadan daha önce de İsrail hapishanelerinde FHKC üyesi olduğu için 4 sene tutuklu kalmıştı. Ramadan’ın tutuklanmasından birkaç saat önce de İsrail polisi Al-Quds Üniversitesi’nin Abu Dis kampüsündeki İslami Blok ve İlerici Öğrenci Emek Cephesi (Progressive Student Labor Front) ofislerine baskın düzenledi.


İsrail polisinin Pazartesi gecesi gerçekleştirdiği operasyonlarda 25 Filistinlinin tutuklandığı bildirildi. Sabaha karşı 03.00 ve 05.00 saatleri arasında İsrail polisi, Al-Quds Üniversitesi kampüs güvenliğini bir odaya kitledi ve İslami Blok ve İlerici Öğrenci Emek Cephesi (Progressive Student Labor Front) ofislerini altüst etti.
Bu, son aylarda üniversitelere yönelik gerçekleştirilen ilk saldırı değil… Al-Quds Üniversitesi’ne Ocak ayında da baskın düzenlenmiş ve öğrenci sendikasının malzemeleri gasp edilmişti. Bir Zeit Üniversitesi’ne de baskın düzenlenmiş ve yine öğrenci sendikasının ofisleri talan edilmişti. Mart ayında ise Tulkarem’deki Khadoori Üniversitesi ile Cenin’deki Arap Amerikan Üniversitesi’ne baskın yapılmıştı. Baskınlarda çoğunlukla öğrenci sendikalarının ofisleri hedef alınmış, baskınlar boyunca Donya Musleh ve Asmaa Qadah gibi öğrenci liderleri tutuklanmıştı.

Kaynak: Bu haber http://samidoun.net/2016/04/student-leader-abdullah-ramadan-seized-by-undercover-occupation-forces-in-dheisheh-refugee-camp/ ve http://samidoun.net/2016/04/israeli-occupation-forces-invade-university-arrest-25-in-night-raids-throughout-occupied-west-bank/ sitelerinden İsyandan.Org tarafından derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.