Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin Filistinli Tutsaklar Günü İle İlgili Açıklaması

Bütün uluslararası platformlarda tutsakların mücadelesini yükseltin

Sokakta, Filistin’in meydanlarında, mülteci kamplarında, sürgünde ve diyasporada, duvarlar ve parmaklıklar ardında mücadele veren Filistin halkına,

Tutsak edilmiş çocuklarınız ve yoldaşlarınız olarak, yurdunuz ve davanız adına verdiğiniz bu mücadelede sizi selamlıyoruz. Kutsal olan toprağımız ve halkımız uğruna Filistin davasında her gün kanları dökülen şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Tutsakların ve şehitlerin annelerini, direnen Filistin halkını ve onun savaşçılarını, gece ve gündüz özgürlükleri, kimlikleri için savunma yapan insanlarıyla onurlu Kudüs’ü selamlıyoruz.

Cesur Filistin halkı mücadeleyi canlandırarak işgalden kurtulmak için, özgürlük ve geri dönüş hakkı için direniş ve devrim yürüyüşüne devam etmektedir.

Filistin halkının, tutsakları ve haklı davalarını desteklemek için birlik olduğu Filistinli Tutsaklar Günü’nde biz de sizinle beraber duruyor, bu vesileyle Siyonist işkenceciler tarafından katledilen ve sefil hapishane hastanelerinde tıbbi ihmaller nedeniyle hayatlarını kaybeden tutsaklar hareketinin şehitlerini selamlıyoruz.

Ramle hapishane kliniğinde, Hasharon ve Damon hapishanelerinde direnen yoldaşlarımızı, kardeşlerimizi, yaşlı, genç ve çocuk tutsakları selamlıyoruz.

Genel Sekreter yoldaş Ahmad Sa’adat öncülüğünde, yoldaşımız Khalida Jarrar ile birlikte, işgal hapishanelerinde tutulan FHKC hapishane koluna üye bizler büyük bir gurur ve takdir ile Filistin halkının mücadelesini selamlıyoruz. Fedakar bir ruhla, çocuklarınız, kardeşleriniz ve tutsaklarla beraber büyüttüğünüz mücadeleniz hakiki, tutkulu ve kararlı.

Filistinli Tutsaklar Günü neredeyse bir yüzyıldır işgale, zorbalığa karşı özgürlük ve kurtuluş mücadelesi veren Filistin halkının günüdür. Filistinli Tutsaklar Günü işgalciye meydan okuyan, her köy, kasaba, mülteci kampı, şehir, sokak ve meydan ile birlikte hapishane hücresini mücadele alanına çeviren tutsakların ve onlarla birlikte mücadele veren ailelerinin günüdür.

Tutsaklar gününde, işgali yenme ve Filistin halkı ile yurdunu özgürleştirme yolunda intifadayı yükseltmek için ulusal birliğin ve birleşik bir ulusal önderliğin önemini vurguluyoruz.

Hasta tutsaklara, ırkçı işgal hapishanelerinde en kötü koşullara, tacize maruz kalan yaşlı ve çocuk tutsaklara özellikle dikkat çekiyoruz.

Filistinli tutsakların mücadelesini uluslararası arenaya taşıma çağrımızı yineliyoruz: Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunda ve her yerde, Siyonist rejim onlarca yıldır tutsaklara karşı işlemiş olduğu suçlardan dolayı sorumlu tutulmalı ve soruşturulmalıdır.

Filistinli Tutsakların Mücadelesi insani, ahlaki, vicdani ve politik bir dava olarak uluslararası kamuoyunun önüne taşınmalıdır.

Filistin halkını ve devrimini selamlıyoruz. Özgürlüğün savaşçılarına özgürlük. Direnen halkımız için zafer!

Kaynak: http://pflp.ps/english/2016/04/16/statement-by-the-prison-branch-of-the-pflp-on-palestinian-prisoners-day/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.