Filipinler: YHO’nun ‘COVİD’siz Bölgesinde’ Gençlik Konferansı ve Düğün Töreni Yapıldı

Yeni Halk Ordusu (YHO)’nun ‘COVİD’siz bölgeleri’nde(1) yoğunlaşan askeri operasyonlara rağmen devrimci yaşam, sevgi kutlamaları yapılması için kısa bir süreliğine durdu. 11 Haziran’da Bukidnon’da 4 çift, mensubu oldukları halk ordusunun da katıldığı bir törenle birlikte olmalarını kutladılar. Filipinler Komünist Partisi (FKP) bayrağı ve devrimci hükümetin kurallarının geçerli olduğu farklı yerleşimlerden yaklaşık 200 kişi  4 çiftin birlikteliğine tanıklık etmek için bir araya geldi.

Halk savaşının tam ortasında devrimci evlilik bir yoldaşa karşı sadece romantik duygular beslemek değil aynı zamanda gerçek sevgi ve kitlelere hizmet etmektir.

Törende kendi hazırladıkları köy geleneğindeki yiyeceklerden sunuldu. Kurulan sahnede geleneksel kültürel etkinlikler icra edildi. Kızıl savaşçılar dans yetenekleri ile sadece öfke ile dolu olmadıklarını da göstermiş oldular.

Kitlesel düğün töreni Filipinler ordusunun 4 tugayla yoğun ve vahşi bir askerileştirme politikası uyguladığı Bukidnon da  gerçekleştirildi. Kızıl komutanlardan biri tören boyunca şaka yaptı. Birliktelikleri, çiftlerin uzun süreli hayalleri olan çapraz tüfek kuşanmış evli çiftlerin halihazırda yürüdükleri silahlı devrimci yollarından vazgeçmelerini gerektirmiyor.

Aynı süreçte Devrimci Gençlik Örgütü Kabataang Makabayan (KM) konferansı yapıldı. Farklı kasaba, şehir ve yerleşim yerlerinden 37’den fazla KM üyesi  bu konferansa katıldı. Katılımcılar ilde yaşayan öğrenciler ve gençlerden oluşuyordu.

Konferansta hem ulusal düzeyde ki sorunlar hemde KM’nin çalışma alanındaki sorunları tartışıldı. Küresel bir sorun olan Covid-19’a karşı kolektif bir mücadele çağrısı da yapıldı.

Katılımcılar gençlik içinde yapılacak örgütlenme çalışmalarına ilişkin tartışmalar yürüttüler. Bu tartışmalar  ABD-Duterte rejiminin terörist saldırlarına karşı ve salgınla kolektif mücadeleyi hedefleyen bir örgütlenmenin inşa edilmesi gerektiği saptaması ile sonuçlandı.

Hem kitlesel düğün töreni hemde gençlik konferansı güvenli biçimde sonuçlandı, gençliğin kolektif eylemini gösterdi, sinir bozucu düşman taktiklerini içinde yaşayan kitlelerin ve halk ordusunun devrimci görevlerini yerine getirdiğini gösterdi. Covid-19 vakasının görülmediği koşullarda yapılan her iki etkinlikte de sağlık önlemlerinin alındığı gözlemlendi.

Dipnotlar:

(1) ‘Covid-19’suz Bölge’ asıl metinde Filipinler Komünist Partisi/Yeni Halk Ordusu’nun halk ile birlikte yönettiği kurtarılmış alanlara gönderme yapmak için tırnak içinde kullanılmıştır.

Kaynak: https://ndfp.org/200-celebrate-wedding-in-covid-free-npa-area/
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.