Filipinler: Pirinç İsteyen Çiftçiler Yol Kesti

se

Filipinler, Cotabato City’de bulunan çiftçiler yol kestiler ve hükümetten pirinç sübvansiyonların devam ettirilmesini talep ettiler.

Pazar gününden bu yana 4 şeritli otoyola barikat kuran ve oturma eylemi yapan protestocu çiftçiler anayolu işgal ederek trafiği durdurdular. Kadınlar, çocuklar ve çiftçilerden oluşan yaklaşık 2.000 civarında protestocu “pirinç istiyoruz, mermi değil” yazılı pankart açtı.

Nisan ayı başında El Nino kasırgasından etkilenen çiftçiler, Kidapawan City’de yol kesmiş ve hükümetten afet fonunu serbest bırakmasını talep etmişlerdi. Polisin müdahale etmesi üzerine 2 kişi hayatını kaybetmiş 15 kişi ise yaralanmıştı.

Açlık sınırında yaşam sürdürdüklerini belirten çiftçiler, iyi beslenememe nedeniyle bünyelerinin zayıf düştüğünü ve soğuk algınlığı, baş ağrısı, karın ağrısı gibi rahatsızlıklarının arttığını söylediler. Eyleme katılan çiftçiler “aç çiftçiler için pirinç istiyoruz” sloganları attılar.

Polis yetkilileri protestocu çiftçileri ikna edip yolun yarısını bir süreliğine trafiğe açtıklarını söyleseler de, bölgeden gelen haberlere göre protestocu çiftçiler yeniden barikat kurarak yolu araç trafiğine kapadılar.

Geçtiğimiz Perşembe günüde Malaybalay City’de kuraklıktan etkilenen 5.000 civarında çiftçi Sayre otoyolunu işgal ederek hükümetten yardım talep ettiler.

Kaynak: Bu haber http://www.manilatimes.net/farmers-occupy-gensan-highway/258354/ sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.