Filipinler: FKP-YHO Çokuluslu Tekellere Ait İki Büyük Çiftliğe Baskın Düzenledi

Filipinler Komünist Partisi-Yeni Halk Ordusu’na bağlı kızıl savaşçılar, Güney Cotabato’da bulunan bir muz plantasyonuna baskın düzenlediler. Valentin Palamine Bölgesel Operasyon Komutanlığı sözcüsü Ka Dencio Madrigal “Şirkete ait çok fazla malzeme imha edilirken, 4 adet silah kamulaştırıldı. Şirket toplam 6 milyon peso zarara uğradı. Şirket, bölgede yaşayan halka ait toprakları gasp ederek, tarım arazilerini genişletmekte, çevreye zarar vermekte ve adaletsiz emek politikaları uygulamaktadır. YHO, yerli ve yabancı sömürülere karşı yerel halkı korumakta kararlıdır,” dedi.

Filipinler Komünist Partisi-Yeni Halk Ordusu’na bağlı Kuzey Orta Mindanao Bölgesi Komutanlığı’na bağlı kızıl savaşçılar, Brezilya menşeili Davao Ventures Corporation (DAVCO)’ya ait plantasyonu 8 Ekim’de basarak cezalandırma eylemi düzenlediler.  YHO bölge sözcüsü Ka Malem Mabini “Devrimci güçler daha önce monokültür tarım yöntemi ile pirinç ve mısır ekim alanlarının genişletilmesini yasaklamıştı. Devrimci güçler bu politika ile çevrenin ve toprağın korunmasını amaçlamaktadır. DAVCO, insan sağlığını riske sokan ve toprağı erozyona uğratan zehirli kimyasallar kullanmaktadır.

Kızıl savaşçılar bir traktörü, su tankını, bir kimyasal mikseri, bir kazıcıyı, bir sprey boya sıkıcıyı ve zehirli kimyasalların saklandığı malzemeleri kullanılamaz hale getirdi. Ayrıca 12 M16, 14 M14 tüfeği, bir keskin nişancı tüfeğini, üç adet 45 kalibrelik tabancayı, 4 adet av tüfeğini ve çeşitli cephaneler ile iletişim malzemelerini ele geçirdi.  Kızıl Savaşçılar herhangi bir kayıp vermeden üslerine döndüler,” dedi.

Mabini “Uygulanan sıkıyönetim, ABD-Duterte rejiminin ihracata yönelik ticari tarım ürünleri olan palm yağı, muz, kakao, kauçuk gibi ürünlerin üretilmesi için milyonlarca hektar tarım arazine zorla el koymaya yarayacak,” dedi

Kaynak: https://www.ndfp.org/npa-raids-sumifru-plantation-south-cotabato/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.