Filipinler: FKP 2. Kongrede Liderliği Gençleştirdi

Filipinler Komünist Partisi kuruluşundan yaklaşık 50 yıl sonra gerçekleştirdiği 2. Kongre’de, kongreden sonra en yetkili organ olan merkez komitesine çok daha genç ve orta yaşlarda militanları seçti ve silahlı devrimi kongre kararı ile yeniden onayladı.

Yaklaşık 7.000 parti üyesini temsilen 120 delegenin katıldığı 2. Kongre FKP’nin öncülüğünde faaliyet sürdüren Ulusal Kurtuluş Cephesi’nin Filipinler Hükümeti ile yaptığı barış görüşmelerinin ikinci turunda 2016 Kasım ayında gerçekleştirildi. Delegelerin yaklaşık % 60’ı 45-59 yaş, % 15’i de 44 ve daha alt yaş grubuna aitti. Delegelerin % 45’i Mindanao, % 40’ı Luzon, % 15’i de Visayas ve geri kalan önde gelen organlar ve komisyonlardan oluşmaktaydı.

Kongre’de ayrıca, parti emeklilik yaşı 70 olarak belirlendi. Emekli olanların parti üyeliklerinin devam etmesi, yaşamlarını idame ettirecek gelir ve tıbbi destek almaları yönünde karar alındı. Emekliliğin nasıl olması gerektiğini belirlemesi için Destek Komitesi görevlendirildi.

Kongre parti kurucusu Jose Maria Sison büyük bir komünist, lider,  Filipin proletaryasının öğretmeni ve rehberi, uluslararası komünist hareketin önde gelen liderlerinden biri olarak onurlandırıldı.

Yeni Halk Ordusu’nun kuruluşunun 48. yıl dönümünde düzenlenen törenlerde FKP “Barış görüşmeleri nedeniyle uzayacak olan ateşkes sürecinde tüm savaşçıların rehavete kapılarak Filipin halkının sorunları çözülmeden pasifikasyon içine düşmemeleri gerektiği konusunda bütün yoldaşları ve savaşçıları bir kez daha uyardı”.

Kaynak: http://newsinfo.inquirer.net/884917/changing-of-the-guards-cpp-elects-younger-leaders#ixzz4fCeZyp45 linkinden özetlenmiştir.

Bir Yorum

  1. Pingback: İsyandan – Emperyalist-Kapitalist Devletler Sisteminde Direniş Yeni Örgütlenme ve Mücadele Biçimleri Geliştiriyor

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.