Dünyadan Anti-faşist Eylemler Derlemesi – 14 Kasım Haftası

“Bizim derdimiz faşizmi nihai olarak ezmektir. Evet ve hükümete rağmen ezmek. Dünyadaki hiçbir hükümet faşizmle ölümüne savaşmaz.”

Buenaventura Durruti


Hollanda – Anti-faşistlere ve anarşistlere yönelik baskılara son!


19 Kasım Cumartesi günü Lahey’de, anti-faşistlere ve anarşistlere yönelik baskıları protesto etmek amacıyla eylem düzenlendi.

Polis şiddetine karşı örgütlenen hareketi kırmak için Belediye Başkanı anarşistlerin Schilderswijk bölgesine girmesini yasaklamıştı. Bunun ardından aşırı sağcı Pegida gösterilerine karşı eylem yapan anti-faşistleri engellemek için ikinci bir alan yasağı ilan edildi. Onüç yıldır hayatını sürdüren De Vloek sosyal merkezinin zorla boşaltılmasına direnen anarşistler 50 bin avro ödemeye mahkum edildi. Belediye başkanı Otonom Merkezi kapatmaya yeltendi. Karşı koyan eylemciler polis tarafından taciz edildiler, takip edildiler, tutuklandılar.

Artan baskıya karşı ‘Dayanışma bizim silahımızdır’ sloganıyla 19 Kasım için eylem çağrısı yapıldı. Maskelerini çıkarmayı reddeden eylemcilere polis saldırdı. Polis saldırısı sonucu 166 anti-faşist eylemcinin tutuklandığı bildirildi.


ABD: Neo-Nazi konferansına karşı eylem

Sayıları 300’ü bulan anti-faşist eylemciler 19 Kasım Cumartesi günü, Ulusal Siyaset Enstitüsü (NPI) isimli ırkçı grubun düzenlediği konferansa karşı Washington’daki Reagan binası önünde toplandılar. NPI üyesi olduğu belirtilen iki kişi kamera ile göstericilerin arasına girmeye kalkışınca arbede çıktı.

https://youtu.be/3YmIfEdASBA
18 Kasım akşamı ise anti-faşist eylemciler yine NPI grubunun organize ettiği bir akşam yemeğini protesto için ellerinde pankartlarla sloganlar atarak restorana girdiler.


Meksika: LGBTİ bireylere yönelik şiddete karşı anti-faşist yürüyüş

19 Kasım Cumartesi günü anti-faşist eylemciler, LGBTİ bireylere yönelik artan şiddeti ve faşist baskıyı protesto etmek için başkent Meksiko’da yürüdüler. Yürüyüş polis tarafından ablukaya alındı.


Avustralya: Trump yandaşlarının gösterisini engellemek isteyen anti-faşistler eylem yaptı

Irkçı grupların düzenlediği Trump taraftarı gösteriye karşu anti-faşistlerden eylem, 20 Kasım 2016, Melbourne, Avustralya | Foto: Chris Hopkins

Gerçek Mavi Tayfa (True Blue Crew) ve Birleşik Vatanseverler Cephesi (UPF) ırkçı gruplarının çağrısını yaptığı Trump taraftarı eyleme sadece 40 civarında kişi katılırken yüzlerce anti-faşist eylemci ırkçı gösteriyi engellemek için harekete geçti. Melbourne’deki Bourke sokağı boyunca yürüyen anti-faşist eylemciler ‘Faşistleri burada istemiyoruz’ sloganları attılar. Anti-faşist eylemciler polis tarafından abluka altına alınırken Gerçek Mavi Tayfa isimli ırkçı grubun parlamento binası önüne yaptığı ikinci çağrı da karşılık bulmadı.

Derleme: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.