Donbass 2. Antifaşist Kafilesi Üzerine Banda Bassotti Açıklaması

Donbass’a gidip dönen ikinci Antifaşist Kafile’den insanlar olarak sizinle samimi düşüncülerimizi paylaşmak istiyoruz. İkinci Antifaşist Forum’la öngörmüş olduğumuz bütün hedeflere ulaştık. Sessizlik duvarını yıkmak amacıyla Donbass’a Uluslararası ve Enternasyonalist dayanışmayı getirmeyi hedeflemiştik. Detayları aşağıdadır:

  1. Bu ikinci Antifaşist Kafile’de partilerden, siyasi kurumlardan, dayanışma komitelerinden üyeler ve yoldaşlarla buluşup Novorossjia’daki durumu birlikte değerlendirmek istedik. Böylelikle bizim kendi gözlerimizle gördüklerimizi aktardıktan sonra, başkaları da kendi evlerinde, partilerinde ve kurumlarında kendi yoldaşlarına anlatabilecekti. Daha da ötesi farklı bölgelerle daha güçlü ilişkiler geliştirmek istedik. Bunu da tümüyle başardık.
  2. İlk Antifaşist Forum’dan sonra Donbass halkıyla daha sağlam ve güçlü bir ilişki inşaa etmek istedik. Bunu bizim  reklam için yaptığımızı düşünmelerini istemedik: onların mücadelelerini biz de kendi mücadelemiz olarak görüyoruz, AB ve ABD saldırılarına karşı onları destekliyoruz.
  3. Bütün dünyadan gelen yoldaşlarımızla anti-faşist savaşı simgeleyen ‘Zafer Gününü’ Donbass’ta beraber kutlamak istedik. Bütün dünyaya emekçilerin, işsizlerin ve bütün işçi sınıfının Novorossjia ve Rusya halklarının yanında olduğunu göstermek istedik. Asıl düşmanımız çok uluslu AB ve finansal kurumlardır.

Bizimle beraber İspanya, Bask Bölgesi, Yunanistan, Polonya, Rusya, Almanya, İsviçre, Peru, Türkiye, Bulgaristan, İngiltere ve İrlanda’dan   107 kişi katılım gösterdi. Hep beraber Donbass sokaklarında yürüdük. Birçok ülkeden yoldaşlar aramızda olamadılar ama bize farklı şekillerde yardım ettiler. Yaptığımız iş ile ilgili söylenecek söz kalmadı. Ancak birlikte büyük bir iş başardık.

  1. Yereldeki yoldaşların gözlemleri daha da önemli bir sonuç oldu. Banda Bassotti, bütün dünyadaki faşizme karşı öfkeyi her daim yüksek sesle haykırmaya çalışan müzisyenler topluluğu yani farklı ülkelerden 90’a yakın kişi şarkı söyleyerek, farklı dillerde iletişim kurarak, fotoğraflar, videolar çekip el sıkışarak ve sarılarak orada var oldu. Donbass’a farklı halkların dostluğunun, enternasyonel dayanışmanın ve kardeşliğin taze nefesini getirmek istedik. Bize  bunun yerel halk ve savaşçılar için çok şey ifade ettiğini söylediler. Bizim için de çok daha fazla şey ifade ediyordu.

Dayanışmanın yanı sıra oraya elimiz boş gitmedik. Yanımızda ilaç, gıda malzemesi, giysi, cep feneri, uyku tulumu, temizlik malzemeleri, bebek giysileri ve çocuklar için oyuncak götürdük.

Alchevsk’te Prizrak Takımı ve 404 Birimi tarafından ağırlandık. Yol boyunca karşılaştığımız bütün yoldaşlara içtenlikle teşekkür etmek istiyoruz. Komutan  Mozgovoy ve ekibine, 404 Birliği’nden Komutan Markov’a, Stakhanov- Kazak Bilgi Merkezi’nden Pavel Drumor’a bize eşlik ettikleri ve yol boyunca bu savaşta herşeylerini kaybetmiş olan insanlarla iletişime geçmemize yardım ettikleri için teşekkür ederiz. Ayrıca Alcevsk ve Stakhanov Belediye Başkanlarına ve Maksym Chalenko’ya bize katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Daha fazla kent ve köy görmek isterdik ama durum el vermedi. Banda Bassotti ve Antifaşist Kafile ile buluşmak isteyen ama buluşamayan herkesten özür dileriz.

Ayrıca bir şeyin daha bilinmesini istiyoruz.

Bir yıldır üzerinde çalıştığımız Antifaşist Kafile için bir çok insan bizimle iletişime geçti. Hepimiz için olağanüstü bir deneyim oldu. Ancak yol boyunca sadece samimi insanlarla değil, rüyamızı çalmaya, önümüze engel koymaya çalışan insanlarla da karşılaştık. Bizi yetersiz ve güçsüz göstermeye çalıştılar. Ancak biz aldırmadık ve sonuçlar aksini ispatladı.

Antifaşist Kafile ve Banda Bassostti daima kararlı ve birliktedirler. Kimsenin bize müdahale etmesini veya bizi temsil etmesini istemedik. Her zaman yaptığımız gibi doğrudan insanlarla iletişim kurmaya çalıştık. Faşizmin her türlü biçimini ezmek için doğrudan hedefe ve sonuca odaklandık.

Donbass’ta arkadaşlarımızla olduğumuz sürede gerçekten bir çok yer gördük, harika insanlarla tanıştığımızı yüreklerimizde hissettik. Kafilemizden bir arkadaşımızın da dediği gibi: Bu daha başlangıç…

BANDA BASSOTTI – ROMA–MAYIS 2015

Kaynak: https://ukraineantifascistsolidarity.wordpress.com/2015/05/16/banda-bassotti-statement-on-the-2nd-antifascist-caravan-to-the-donbass/

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.