Dakota Boru Hattına Karşı Büyüyen Direniş Yerli Kabileleri Birleştiriyor

Foto: One Spirit Native Progress

Sayısı 1000’i bulan Oglala Lakota Sioux kabilesi gençleri Dakota boru hattı projesine karşı direnişe katılabilmek için para topluyor. Tek Ruh Yerli Hareketi’nin (One Spirit Native Progress) başlattığı kampanya ile gençlerin yol, gıda ve kamp masraflarının karşılanması hedefleniyor. Oglala Lakota Sioux kabilesinin yaşadığı Pine Ridge yerli yerleşimi ABD’deki en yoksul bölgelerden biri.

Pine Ridge yerleşkesinde işsizlik oranı %85 ile %95 arasında geziniyor ve nüfusun %97’si yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Gençlerin %75’i ise okulu bırakmak zorunda kalıyor. İşte bu nedenle Lakotalı gençlerin Dakota boru hattına karşı örülen direnişe katılmaları birleşik bir yerli mücadelesini ayağa kaldırmak adına çok önemli.

Devam etmekte olan protestolar şu ana kadar 300’den fazla kabileyi biraraya getirdi. Gösteriler nedeniyle boru hattının bir kısmında inşaat durduruldu ancak diğer bölümlerinde devam ediyor. Yerli halklar ve çevre eylemcileri boru hattına karşı mücadeleyi bir ayı aşkın süredir yükseltiyorlar.

Kaynak: Bu haber http://www.telesurtv.net/english/news/1000-Pine-Ridge-Reservation-Youths-to-Join-Pipeline-Protest–20161005-0002.html sitesinden derlenmiştir.
Etiketler: ,

Bir Yorum

  1. Pingback: Dakota Boru Hattına Karşı Filistin Gençlik Hareketinin ve Yerli Halkların Dayanışması

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.