Çin: Protestocu Kömür Madeni İşçileri Gözaltına Alındı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Gao soyadlı eski bir maden işçisi AFP’ye verdiği demeçte geçen hafta sonu Shuangyashan kentinin kuzeydoğu bölgesinde ödenmeyen ücretleri için büyük bir yürüyüş düzenleyen madencilerden 30’unun polis tarafından gözaltına alındığını söyledi. Çin’in ekonomik b…”

Fotoğraf AP/Gerry Shih

Fotoğraf AP/Gerry Shih

Geçen hafta, Shuangyashan kentinin kuzeydoğusunda bulunan madenciler işçi güvenliğini düşünen bir ekonomiye geçmek ve ödenmemiş ücretlerini almak için sokaklara çıkarak, kitlesel protesto gösterisi düzenlemişlerdi. **https://isyandan.org/haberler/cin-ucretlerini-alamayan-maden-iscileri-sokaga-cikti//**

Gao soyadlı eski bir maden işçisi AFP’ye verdiği demeçte geçen hafta sonu Shuangyashan kentinin kuzeydoğu bölgesinde ödenmeyen ücretleri için büyük bir yürüyüş düzenleyen madencilerden 30’unun polis tarafından gözaltına alındığını söyledi.

Çin’in ekonomik büyümeyi yavaşlattığı gerekçesiyle kömür ve çelik sektörlerinde çalışan yaklaşık iki milyon kişinin işten çıkarılacağını söylemesinin ardından inşaat ve imalat sektörlerinde de grevlerin yapılacağı düşünülüyor.

Shuangyashan’da Chen soyadlı bir maden işçisi Cuma günü AFP’ye verdiği demeçte meslektaşlarının halen 2014 ve 2015 yılları arasında ki ücretlerinin yüzde 60’ından fazlasını alamadıklarını söyledi.

Her iki işçide gözaltına alınmak istemedikleri için isimlerinin kullanılmasını istemiyorlar…

Kaynak: bu haber http://www.chinapost.com.tw/china/national-news/2016/03/19/461146/China-miners.htm sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.