Calais’de Mülteciler Açlık Grevinde

Calais’te açlık grevindeki mülteci | Foto: (MEE/Yannis Mendez)

İranlı mülteciler Calais mülteci kampındaki derme çatma evlerinin Fransa hükümeti tarafından yıkıldığını izlediler ve tek savunma aracı olarak açlık grevine girdiler.

Açlık grevinde geçen onaltı günden sonra mülteciler yorgun düştüler. Eyleme ilk başlayan 11 kişiden ikisi, sağlıklarının kötüye gitmesi nedeniyle grevi bırakmaya zorlandı, diğerleri ise hastaneye kaldırıldı. Ancak yoldaşları, kamptaki herkes Fransa’da koşulsuz şartsız sığınma hakkı kazanana kadar açlık grevini sürdürmeye kararlı.
Fransız yetkililer eylemcilere açlık grevini sonlandırmaları için geçici konteyner evler sağlama teklifinde bulundu. Görüşmeler sırasında Fransız yetkililer, eylemcilerin evleri kabul etmemeleri durumunda müzakerenin sona ereceği tehdidinde bulununca görüşmeler tıkanma noktasına geldi. Mülteciler bu teklifi geri çevirdiler.

Calais mülteci kampında sağlam kalan bir kaç barınaktan birinin üzerindeki yazılama | Foto: (MEE/Yannis Mendez)

Eylemcilerden biri olan Mastar, açlık grevindekilerin kamptaki bütün mülteciler için kendi hayatlarını riske attığını ifade etti. Açlık grevindekiler kararlılıklarını şu şekilde dile getirdiler:

Eğer ölürsek en azından sesimizi duyurmuş oluruz, böylece sonunda insanlar bunu kamptaki bütün mülteciler için yaptığımızı görebilirler…

Kaynak: http://www.middleeasteye.net/news/exclusive-meet-refugee-hunger-strikers-willing-die-children-jungle-2041793230

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.