Burma: TNLA Topraklarını Savunmaya Devam Ediyor

Troop-Deployments

Ta’ang Ulusal Kurtuluş Ordusu (TNLA) ile Burma Ordusu arasında, 28 Şubat Pazar günü kuzey Shan Eyaleti Namhsan bölgesinde çatışma çıktı.

Geçen hafta TNLA bir açıklama yaparak, Burma Ordu’sundan yüzlerce askerin Ta’ang silahlı kuvvetlerinin faaliyet gösterdiği kuzey Shan Eyaletine konuşlandırıldığını bildirmişti.

TNLA ayrıca “Burma Ordusu askerleri 23 Şubat itibarıyla geldiler ve onlar şimdi bizim kontrol alanımızda bulunuyorlar. Bizler kendi askerlerimizi çekmeyeceğiz ve gerektiğinde savunma güçlerimizi devreye sokacağız,” demişti.

Pazar günü Namhsan bölgesinde sabah ve öğleden sonra iki ayrı çatışma meydana gelirken TNLA, Burma Ordusu’ndan 5 askerin öldürüldüğünü bildirdi.

Şubat ayı başlarında TNLA ve Shan Eyaleti Güney-Ordusu (SSA-S) arasında Kyaukme ve Namkham bölgelerinde şiddetli çatışmalar meydana gelirken, çatışmalar nedeniyle 4.000 civarında sivil yerinden edildi. Merkez hükümet ile sekiz silahlı grup arasında ülke çapında sözde ateşkes anlaşması imzalandıktan sonra geçtiğimiz Kasım ayında çatışmalar artmıştı.

Kaynak: Bu haber http://www.irrawaddy.com/burma/clashes-reported-between-govt-troops-tnla-in-namhsan-township.html ve http://www.irrawaddy.com/burma/burma-army-on-the-move-in-northern-shan-state-clashes-reported-tnla.html haberlerinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.