Brezilya: Protestocular INCRA Merkezini İşgal Ettiler

José Cruz / Brezilya Haber Ajansı

José Cruz / Brezilya Haber Ajansı

Toplumsal Mücadele Hareketi (MSL)’den protestocular, 11 Ocak Pazartesi sabahı Brezilya’da ki Kolonizasyon ve Tarım Reformu Ulusal Enstitüsü (INCRA) binasını işgal ettiler. Portekizcesi: Movimento Social de Luta olan MSL protestocuları sabaha karşı saat 4 de binayı işgal ettiler ve ana girişi bloke ederek sivil memurların binaya girişini engellediler.

Federal Bölge (DF) Askeri Polisi (PM), 150 civarı kişinin bina etrafını kuşattığını tahmin ettiklerini ancak tam olarak kaç protestocunun bina içinde olduğunu bilmediklerini söylediler. MSL ise işgal eyleminde 450 ailenin yer aldığını ve binanın 11. Katının kendi üyeleri tarafından işgal edildiğini bildirdi.

MSL Genel Koordinatörü Hugo Zaidan’ın bildirdiğine göre, aileleri kayıt altına almak ve işgal alanlarını incelemek için yerleşimcilere, içerisinde ihtiyaç listelerinin yer aldığı gıda sepetleri dağıtılıyor. O ayrıca São Paulo ve Mato Grosso eyaletlerinde de benzer işgal eylemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

O grubun beklentilerinin INCRA Başkanı Lucia Falcão tarafından alındığını belirterek “Başkan bizimle buluşursa bizler binayı terkederiz. Biz sadece o gelip bizimle buluştuğu zaman binayı terkederiz,” dedi. Grup, 8 kampta bulunan yerleşimcileri ve 4.500 aileyi temsil ediyor.

INCRA İdari Koordinatörü Cleide Souza, MSL temsilcileriyle toplantı yaptıktan sonra ajansın birleşmiş bir gündem için beklediğini ve daha sonra müzakere sürecine başlayacaklarını söyledi. O ayrıca MSL’nin derhal binayı terketmesini istediklerini açıkladı. Ulusal Tarım Ombudsmanı da sürece eşlik etti.

Koordinatör, “Biz bir gündem aldık ve maddeleri gözden geçiriyoruz. Başkanın tatilde olması nedeniyle onlar başkan yardımcısı ve personel şefi tarafından karşılanacaklar,” dedi.

Kaynak: http://agenciabrasil.ebc.com.br/en/geral/noticia/2016-01/protesters-occupy-incra-headquarters-brasilia

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.