Brezilya: MST’den Darbe Hükümeti Protestosu

MST se concentrou na Praça 29 de Março em curitiba nesta quarta-feira (8) (Foto: Julio Carvalho/ RPC)

Topraksız İşçiler Hareketi (MST) üyeleri, darbe hükümetinin geri çekilmesi ve sosyal politikaların hayata geçirilmesi için Curitiba Meydanı’nda toplanarak, Kolonizasyon ve Tarım Reformu Ulusal Enstitüsü (INCRA) binasına yürüdüler. Yürüyüş boyunca döviz ve flamalar taşındı, megafonla sloganlar atıldı. INCRA binasına ulaşıldığında ise bazı protestocular binaya girmek istediler.

Düzenlenen protesto gösterisine 2.000 kişi katılırken, MST üyeleri talepleri karşılanıncaya dek orada kalacaklarını belirterek Incra binası önünde kamp kurdular.

Houve manifestantes que seguiram até a prefeitura (Foto: Júlio Carvalho/RPC)

MST’ye göre, protesto gösterisi Ülke Çapındaki Kırsal ve Kentsel Kalkışmanın bir parçasıdır ve farklı toplumsal hareketlerin desteği ile düzenlenmiştir.

MST, eylemlerinin amacının emek kazanımlarının korunması, sosyal güvenlik haklarının savunulması, kır işçilerinin emeklilik hakkı, uygun fiyatlı konut politikalarının hayata geçirilmesi, Tarım Kalkınma Bakanlığı (MDA)’nın yeniden başlaması ve darbeye karşı mücadele olduğuna dikkat çekiyor. MST ayrıca göreve gelen darbe hükümetinin kır işçilerini etkileyen kararlar aldığını belirtiyor.

mstincra2
Kaynak: Bu haber http://g1.globo.com/pr/parana/noticia/2016/06/mst-protesta-contra-governo-temer-e-defende-politicas-sociais-em-curitiba.html sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.