Brezilya: Korkusuz Halk Cephesi Başkanlık Ofisini İşgal Etti

4

Evsiz İşçiler Hareketi (MTST) militanları Çarşamba günü başkent Sao Paulo’da bulunan Başkanlık ofisi binasının girişini işgal ederek, benim evim, benim yaşamım (Minha Casa, Minha Vida) programının askıya alınmasını protesto ettiler.

Brezilya Merkez Bankası’nın idari merkezinin de bulunduğu binada bulunan militanlar “Bizler Minha Casa, Minha Vida programı yeniden başlayana kadar buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz,” dediler. MTST Ulusal koordinatörü Guilherme Boulos ise tüm protestocuları işgal alanında kamp kurmaya çağırdı.

Devlet Başkanı Dilma Rousseff İşçi Partisi ile özdeşleşen renkte, kızıl bayraklar taşıyan, protestocular Sao Paulo’nun ana caddelerinden birini de trafiğe kapattılar. Başkan Vekili Michel Temer hükümetine karşı düzenlenen protesto gösterileri sırasında “MTST halkı korkmuyor” ve “Temer defol” sloganları attılar.

1

Korkusuz Halk Cephesi tarafından çağrısı yapılan eyleme katılan protestocular, başkan Michel Temer’in São Paulo’nun batısında bulunan evine doğru yürümek istediler. Ancak Temer’in evine giden güzergah polis tarafından tutuldu ve protestocular gaz bombaları ve tazyikli sularla dağıtılmak istendi. Çıkan çatışmalarda yol üzerinde ki polis kulübesi tahrip edilirken, 5 kişi ise gözaltına alındı.

MTST dahil olmak üzere çeşitli toplumsal hareketleri bir araya getiren, Korkusuz Halk Cephesi, 12 Mayıs’ta göreve gelen Temer’e karşı 10 Haziran’da ulusal eylem günü ilan etti.

Kaynak: Bu haber http://www.obrasil.online/politica/ocupa-tudo-predio-da-presidencia-em-sao-paulo-esta-ocupado-pelo-mtst/ ve http://latino.foxnews.com/latino/politics/2016/06/01/opponents-brazil-interim-govt-clash-with-police/ sitelerinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.