Brezilya Halk Cephesi ve Korkusuzlar Cephesi 9 Eyalette Yol Kesti

unnamed-5-1

Brezilya’da bulunan Evsiz İşçiler Hareketi (MTST) ve Topraksız İşçiler Hareketi (MST)’nin de dahil olduğu sendikalar ve demokratik kitle örgütlerinden oluşan Brezilya Halk Cephesi ve Korkusuzlar Cephesi, 9 eyalette yol kesme eylemi yaptı. Ana yollar üzerine araç lastiklerinden barikatlar kurarak ateşe veren eylemciler Dilma Rousseff’in görevden alınmasının Brezilya’ya karşı bir darbe girişimi olduğunu dile getirdiler.

unnamed-6

São Paulo şehrinin girişindeki otoyolların trafiğe kapatıldığı eylemde Minas Gerais, Rio de Janeiro, Distrito Federal, Ceará, Pernambuco, Rio Grande do Sul ve Paraná e Goiás’da da kitlesel eylemler yapıldı. Senato tarafından Devlet Başkanı Dilma Rousseff’in yakında görevden alınacak olması ve yerine PT’den Michel Temer’in getirilmesi karşısında sokağa çıkan protestocular “Demokrasi” sloganı attılar.

unnamed-4-3

Topraksız İşçi Hareketi (MST) ise Kolonizasyon ve Tarım Reformu Enstitüsü (Incra) karargahını işgal etti. İşgal sırasında Rousseff’in görevden alınmasının karşısında olduklarını belirten MST’li protestocular 9.000 ailenin sorununa çözüm bulunması çağrısında da bulundular. Eylemciler, Rousseff’in yerine geçecek Temer’in sosyal güvenlik reformu ile emek kazanımlarını ortadan kaldıracağını ve özelleştirmeleri hızlandırarak kamu varlıklarını sermayeye peşkeş çekeceğini belirtiyorlar.

unnamed-1-1

MTST Koordinatörü, Guilherme Boulos, “Temer’in başa geçmesiyle birlikte ülke neoliberal politikaların yürürlüğe konduğu keskin bir dönüş yaşayacak” diyor.

MTST, MST ve diğer demokratik kitle örgütlerinden oluşan Brezilya Halk Cephesi ve Korkusuzlar Cephesi belli bir tarih vermemekle birlikte Mayıs ayı itibariyle kitlesel yol kesme eylemleri ve genel grev çağrısı yapacaklarını belirttiler.

Kaynak:http://www.opovo.com.br/app/opovo/politica/2016/04/29/noticiasjornalpolitica,3608997/movimentos-sociais-vao-as-ruas-mais-uma-vez-contra-o-impeachment.shtml
Etiketler: , , ,

Bir Yorum

  1. Pingback: Emperyalist-Kapitalist Zincir, Bölgesel Zayıf Halkalar, Devrim ve Karşı-Devrim, 18.05.2016

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.