Brezilya: Grevdeki 30.000 Eğitim Emekçisi Parana’da Yürüdü

Parana, Brezilya – 20 Mayıs Salı günü grevdeki 30.000 eğitim emekçisi, hizmet sektöründeki işçilerin sosyal güvenliğini değiştiren yasa önergesi ile eğitime ayrılan bütçede yapılan kesintilere karşı Curitiba sokaklarında yürüdü.

Yasa önergesi, Sosyal Güvenlik Fonu’ndan yararlanan 30.000’den fazla kişinin aldığı ödeneğin kaynağını değiştiriyor. Devlet, arka planda idari kaynaklar ve işlevselcilik olduğundan bu ödemeleri tek başına gerçekleştiremez hale geliyor ve hesap bizzat hizmet verenlerle bölüşülüyor. Bu önlemle devlet işçilerin sırtından aylık 125 milyon dolarlık bir tasarruf sağlıyor.

CFZTVmlUUAIU_Zl(2)

Öğretmenler kabul edilebilir maaşlar için ve yetersiz eğitim bütçesi yüzünden hıncahınç dolan sınıflara bir son vermek için kampanya başlattılar. Ayrıca sınıfların 25 kişiyle sınırlandırılması talepleri var. Bir ilkokul öğretmeni şöyle diyor:

En az diğer kamu emekçileri kadar maaş alacağımız konusunda bize söz verilmişti ve bu bir türlü gerçekleşmedi. Aşırı kalabalıklaştırılan sınıflar dayanılmaz bir hal almış durumda. Bize ve çocuklara yatırım yapmaları gerekiyor

Geçen ay polisin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle saldırdığı Parana’daki öğretmen yürüyüşünde 100’den fazla yaralı vardı. Bu kanlı sahneler ulusal kamuoyunu harekete geçirerek eğitimden ve polisten sorumlu yetkililerin istifa etmesine yol açmıştı.CFZToEBVIAISsTW

Kaynak: http://revolution-news.com/30000-striking-education-workers-march-in-parana-brazil
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.