BDS, Fransa: 5 Eylül’de Filistinli Tutsaklar Özgür Olsun Yürüyüşü

toulouse

Bugün, İsrail’in işgal hapishanelerinde 400’ü “idari gözaltı” (keyfi tutuklama kararı: herhangi bir suçlama ya da yargılama olmadan 6 aylık dönem sonunda yenilenebiliyor) olmak üzere yaklaşık 6.000 Filistinli, yeterli tıbbi bakımın verilmediği, insanlık dışı koşullarda tutsak edilmiş durumda.

İşgalci İsrail hapishanelerinde ise birkaç haftadır büyük bir hareketlilik var.

4 Kasım 2015’den bu yana idari gözaltında tutulan 31 yaşındaki Filistinli avukat Muhammed Allan tutsak edilmesini protesto etmek amacıyla açlık grevine başlamış, işgalci İsrail hükümeti sınır dışı edilmesi karşılığında Allan’ın özgür kalabileceği önerisinde bulunmuştu. Muhammed Allan, avukatı aracılığıyla, bu öneriyi reddetmiş, sonradan özgür bırakılacağı konusunda söz aldıktan sonra 20 Ağustos’ta açlık grevini bitirmişti.

Addameer Mahkum Desteği ve İnsan Hakları Derneği medyada bu şekilde yer alan bilgilerin yanıltıcı olduğunu belirtiyor. Addameer’in kamuoyuyla paylaştığı deklarasyonda Allan’ın tutukluluk halinin tamamen bitmediği sadece askıya alındığı belirtiliyor.  Ayrıca davayla ilgili durum işgalci İsrail tarafından inceleniyor ve henüz Allan kendi seçtiği bir hastaneye nakledilmiş değil.

İdari gözaltına son verilmesi, tutuklanmaların protesto edilmesi talepleriyle ve Allan ile dayanışma içinde olmak için pek çok tutsak açlık grevine başladı. İsrail Cezaevi Hizmetleri Özel Kuvvetlerinin (Mitzada) Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmad Sa’adat’in de içinde bulunduğu cezaevindeki hücrelere baskın yapmasından sonra pek çok tutsağın yaralandığı, Naqab çölünde bulunan Nafha cezaevi 27 Temmuz 2015 tarihinde kitlesel bir direnişle karşılaştı.

Filistin halkıyla dayanışmamızı ifade etmek, tutsakların durumu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek ve İsrail’e karşı Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (BDS Fransa) halk hareketi olarak, harekete geçmek ve eylemler düzenlemek sayesinde bizler bu durumu değiştirebiliriz.

İşgalci İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutsaklara Özgürlük!

Çok Yaşa Filistin’in Büyük Direnişi!

Kahrolsun İsrail Apartheid Rejimi!

Eylem, 5 Eylül 2015 saat 15.00 de

Charles De Gaulle Meydanında (Capitole metrosu)

Kaynak: http://samidoun.net/2015/08/5-september-toulouse-rally-to-free-all-palestinian-prisoners/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.