Bangladeş: Öğrenciler Öldürülen Genç Aktivist İçin Eylem Yaptı

Nazimuddin Samad, 6 Nisan Çarşamba günü başkent Dhaka’da ilk önce bıçakla sonra silahla vurularak infaz edildi. Jagannath Üniversitesindeki öğrenciler Samad’ın ölümünün ardından üniversite içindeki ve çevresindeki yolları kestiler

Nazimuddin Samad 6 Nisan Çarşamba günü başkent Dhaka’da ilk önce bıçakla sonra silahla vurularak infaz edildi. Jagannath Üniversitesindeki öğrenciler Samad’ın ölümünün ardından üniversite içindeki ve çevresindeki yolları kestiler. Öğrenciler güvenlik güçlerinin önceki benzer ölümlerde önlem almamasının yeni ölümlere sebep olduğunu savunuyor.

Jagannath Üniversitesinde öğrenci olan Samad düzenli olarak kendi Facebook sayfasında dinci aşırıcılık karşıtı yazılar yazıyordu. Samad gibi sosyal medyada seküler yazılar yazan dört blogger daha geçen sene bıçaklı saldırılarda infaz edilmişti. Hepsi cihatçı grupların ’84 ateist blogger’ listesinde yer alıyordu.
Bahsi geçen saldırılarda polis henüz kesin olarak herhangi bir örgüt bağlantısı saptamadı. Ancak öğrenciler hükümetin ve polisin cihatçı grupların saldırıları karşısında sessiz kaldığını ve cezasızlığın yeni saldırıları tetiklediğini savunuyor.

Kaynak: http://www.bbc.com/news/world-asia-35987345

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.