Azavad Hareketleri Koordinasyonu, (CMA) 24 Numaralı Bildirisi

MNLA_Logo

Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) 16 Temmuz 2015, Perşembe günü, Cezayir Sözleşmesi izleme komitesi üyesi, Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA) başkan yardımcısı yoldaş Mahamadou DJERI MAIGA’nın Abidjan Uluslararası Houphouët BOIGNY Havaalanı’nda INTERPOL tarafından tutuklanmış olmasından duyduğu derin üzüntüyü ifade eder. Yoldaş Djeri MAIGA, Cezayir Sözleşmesi İzleme Komitesi’nin (CSA) Bamako’da gerçekleşen bir toplantısından dönerken, Mali’nin 15 Haziran 2015 tarihinde kaldırılan bir tutuklama kararına dayanarak tutuklanmıştır. Bu iptal kararının tüm INTERPOL kaynaklarına iletilmiş olması beklenir.

CMA, Mali hükümetinin verdiği sözleri yerine getirmek için gereken önlemleri almada gösterdiği ciddiyetsizliğin ve aslında isteksizliğin kamuoyunca bilinmesini istemektedir.

Ayrıca CMA, yoldaş Djeri MAIGA’nın, Azavad ile Mali arasındaki krizde arabulucu olan Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu’nun (fr. CEDEAO ing. ECOWAS) önemli bir ülkesinin başkenti olan Abidjan’da maruz kaldığı saygısızlıktan ve aşağılayıcı muameleden de büyük üzüntü duymuştur.

Arabulucu devletleri ve Mali hükümetini, güven arttırıcı önlemlerin, güvenlik amaçlı düzenlemelerin ve tarafların başına buyruk davranışlarını önleyerek barış sözleşmesinin hayata geçirilmesini kolaylaştırmak için verilmiş tüm sözlerin yerine getirilmesi konusunda daha fazla özene ve sorumluluk duygusuna davet ediyoruz.

16 Temmuz 2015
Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA)’nun İletişim Komisyonu Adına
Mossa Ag Attaher
Kaynak:http://mnlamov.net/actualites/451-la-cma-denonce-l-arrestation-a-l-aeroport-d-abidjan-du-mahamadou-djeri-maiga.html

İlgili Yazılar

  • 52 views
Hindistan: Kadın Çiftçiler Eylemde Ön Saflarda

54 yaşındaki çiftçi Ravinder Pal Kaur ilk defa Lohri zamanı (Pencap’taki ailesinin…

  • 57 views
Özbekistan: İşten Çıkarmalara Karşı Rafineri İşçileri Direnişte

Özbekistan’ın doğusunda bir petrol rafinerisindeki işten çıkarma planlarına karşı 10 Ocak’tan beri…