Avustralya: Öğrenciler Fakülteyi İşgal Ettiler

sidney

Sidney Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri 22 Ağustos’ta başlattıkları işgal eylemini talepleri karşılanıncaya kadar sürdürecekler.

İşgal eylemi, Sidney Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Fakültesi çalışanlarının sayısını azaltmayı, bazı programları kaldırmayı ve kampüsün bir bölümünü kapatmayı planlaması üzerine başlamıştı. Plana göre; çalışan sayısı %60 oranında düşürülecek, seramik, mücevherat ve cam sınıfları kapatılacak, kampüsün bir bölümü tahliye edilecekti. Toplam 700 öğrenciyi ilgilendiren bir plan hazirlanmıştı.

İşgalci öğrencilerin sözcülerinden Dylan Griffiths, “Bizimle gelip oturup konuşana kadar eylemi sürdürmekte kararlıyız,” diyor.

İşgalci öğrenciler “üniversitenin öğrencileri haklı gördüğüne dair açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını” söylemekte ve yaklaşık 10 gündür nöbetleşerek işgali sürdürmektedirler.

Öğrenciler “taleplerini iletmek üzere üniversite yönetim binasına yürüyüş yaptıklarını fakat yönetimin cevap vermediğini ve sessizliğini sürdürdüğünü” söylüyorlar.

Kaynak:http://www.news.com.au/national/breaking-news/student-occupation-protest-reaches-day-10/news-story/d35c70639051e7e8a6f76385f9f19833

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.