Avrupa’da Binler Irkçılık Karşıtı Miting Düzenledi

Fotoğraf: Stand Up To Racism

Fotoğraf: Irkçılık İçin Ayağa Kalk / TeleSur

Yunanistan’dan gelen göçmenleri geri göndermek için AB’nin Türkiye ile bir anlaşma yapmasından sonra bu yılki yürüyüş göçmenlere odaklandı.

Irkçılık İçin Ayağa Kalk (Stand Up To Racism) inisiyatifi tarafından düzenlenen BM anti-ırkçılık günü münasebetiyle bu yılki gösterilere katılan on binlerce kişi Cumartesi günü Londra’da sokağa çıktı.

Ankara’yla AB’nin anlaşmaya varmasından sonra Yunan adaları üzerinden gelen göçmenlerin Türkiye’ye geri gönderilmesine başlanılacağı 20 Mart’tan önceki gün düzenlenen bu yılki yürüyüş göçmenler üzerine odaklandı.

Fotoğraf:

Fotoğraf:Irkçılık İçin Ayağa Kalk

Eylemi düzenleyenler, “Avrupa’da göçmenlere karşı korkunç davranışlarda ve Müslüman karşıtı nefret suçlarında şaşırtıcı bir artış meydana geldi. Suçu göçmenler ve mültecilerde görenlere, anti-semitizm, islamofobi, faşizm ve ırkçılık yanlılarına bir mesaj gönderdik,” dediler. Ayrıca yürüyüşlerin Paris, Atina, Amsterdam, Viyana ve Dublin gibi Avrupa kentlerinin yanı sıra Yunanistan genelinde yedi şehirde daha yapılacağını söylediler.

Avrupa, Afrika ve Ortadoğu özellikle de Suriye’deki savaş bölgelerinden kaçan göçmen sorunuyla karşı karşıya bulunuyor. Resmi kaynaklara göre, 2015 yılı Ocak ayından bu yana, bir milyon göçmen ve mülteci tekneyle, Türkiye’den Yunanistan’a ve AB’ye girdi. Bu yıl 132.000’den fazla göçmen tek başına geldi…

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/Thousands-Hold-Anti-Racism-Rallies-Across-Europe-20160319-0026.html
Etiketler: ,

Bir Yorum

  1. Pingback: Avrupa’da binler ırkçılığa karşı yürüdü

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.