Arjantinli İşçiler Havaalanını Bloke Ettiler

Fotoğraf: AFP/Anibal Greco

Fotoğraf: AFP/Anibal Greco

İşlerine son verilen Arjantinli kümes hayvanı işçileri ülkenin uluslararası havalimanı girişini bloke ettiler. İşçilerin protestolarına son vermek isteyen polis Salı günü işçilere tazyikli su ile saldırdı.

Polise taş atarak karşılık veren işçiler, yaşanan çatışmada en az 10 işçinin yaralandığını belirttiler.

İflas eden kümes hayvanları şirketi Cresta Roja’nın eski bir çalışanı, geçen haftadan bu yana Buenos Aires dışındaki Ezeiza havaalanı yolunu bloke ettiklerini ve bazı yolcuların uçuşlarını kaçırmamak için iki kilometre boyunca kendi bavullarını sürüklemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Onlar ücretlerini alamadıklarını ve yeni bir iş talep ettiklerini söylüyorlar.

İşçi sözcülerinden Cristian Villalba, bunun “acımasız” bir darbe olduğuna dikkat çekerek yeni Cumhurbaşkanı muhafazakâr Mauricio Macri’yi sorumlu tuttu. O gazetecilere verdiği demeçte, “Onlar karayolunda iki şeriti açık bırakırsak greve devam edebileceğimizi söylemişlerdi. Sonra bugün geldiler ve Mauricio Macri’nin emriyle yolu boşaltmamız için sadece 5 dakikamız olduğunu söylediler,” dedi.

Arjantin’in ikinci büyük kümes hayvanı şirketi olan Cresta Roja, iflas etmeden önce iki tesiste toplamda 3400 kişiyi istihdam ediyordu.

Başkan Yardımcısı Gabriela Michetti, “İşçiler protesto etme hakkına sahiptir ama özgürce seyahat etme hakkını ihlal edemezler,” dedi. Macri’nin yeni yönetimi tarafından gerçekleştirilen bu darbe, eski solcu başkanlar Nestor Kirchner ve Cristina tarafından 12 yıldır sürdürülen işçi protestolarına karşı yaklaşımın değiştiğini gösteriyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.