WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.
If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.
Unbalanced start tag short code found before:
“Mevcut seçim sonuçları ne olursa olsun, “serbest piyasa” politikalarından kaynaklanan yoksulluğun ortak anıları, nüfusun çoğunluğunun hafızasına kazılı durumda. Yeni seçilen yetkililerin kazanımları tersine çevirme yönündeki herhangi bir girişimi açık sınıf savaşı ol…”
Geçtiğimiz yılın Aralık ayında enflasyonun %40’lara fırlamasının ardından hükümet sendikalarla görüşmüş ve ekonomik büyümenin ‘kazanımlarından’ bütün kesimlerin yararlanacağı sözünü vererek ‘sabır’ talep etmişti.
Ancak sendikaların ve sosyal hareketlerin sabrı taşmış görünüyor. Zira Mart’ın ilk haftası 3 gün peşpeşe kitlesel grevler için çağrı yapıldı.
Tüm ülkede öğretmenler okulların açıldığı ilk iki gün, 6 ve 7 Mart’ta çözümsüz kalan ücret müzakerelerini protesto etmek için iş bırakacak. Ülkedeki en büyük sendikalardan Genel İşçi Konfederasyonu (CGT) de greve katılacak. Ve tabi ki 8 Mart’ta kadına karşı şiddete, emek sömürüsüne ‘Hayır’ demek için kadınlar ülke çapında greve çıkacak. CGT Mart ayının ikinci haftası için de grev çağrısında bulundu. Bu arada 1 Mart Çarşamba günü Buenos Aires’te Kongre’deki son oturumun açılışını yapmak üzere gelen Macri’yi protesto etmek isteyen öğretmenler yaklaşık 2 bin polis tarafından geri püskürtülmeye çalışıldı.
Görünen o ki sağın kazandığı seçim zaferleri neoliberal saldırının başarılı olacağı anlamına gelmiyor. Arjantin’de sağcı Macri’nin iktidara gelmesi ve Latin Amerika’daki merkez sol hükümetlerin neoliberalizme kayması üzerine Petras şöyle yazmıştı:**https://isyandan.org/makaleler/latin-amerika-basarisiz-neoliberal-saldiri//**
Mevcut seçim sonuçları ne olursa olsun, “serbest piyasa” politikalarından kaynaklanan yoksulluğun ortak anıları, nüfusun çoğunluğunun hafızasına kazılı durumda. Yeni seçilen yetkililerin kazanımları tersine çevirme yönündeki herhangi bir girişimi açık sınıf savaşı olmasa bile militan direnişle, kurumsal ve siyasi zorlukla, ihracat gelirlerini sınırlayan düşük eşya fiyatlarıyla karşılaşacaktır.
Neoliberal sağın ileri sürdüğü politikaların, bunların uygulanışının ve etkilerinin dikkatli bir analizi, muhtemel başarısızlıklarını ve sağ kanat atağın çabuk çürümesini ortaya koyacaktır. Bu, neoliberal döngüyü durduracaktır.