Arjantin Halkından “Obama Evine Dön” Protestosu

23 Mart 2016 tarihinde Obama'nın Arjantin ziyaretine karşı düzenlenen protestolardan bir kare | Fotoğraf: @fpdsnacional

23 Mart 2016 tarihinde Obama’nın Arjantin ziyaretine karşı düzenlenen protestolardan bir kare | Fotoğraf: @fpdsnacional

ABD Başkanı Barack Obama’nın Arjantin ziyareti devam ederken yüzlerce Arjantinli Palermo’da sokağa çıktı ve “Obama evine dön” dedi. Amerikan bayraklarının da yakıldığı eylemde göstericiler “Obama Arjantin’den defol, borçların ödemesine ve anlaşma yapılmasına hayır” pankartı açtılar.

Sağcı diktatörlük tarafından 13.000 solcu ve muhalifin  “zorla kaybedildiği” ve vahşi bir kıyımın yaşandığı 1976 darbesinin 40. Yıl dönümü vesilesiyle Obama’yı davet eden Başbakan Macri’de protestocular tarafından yuhalandı.

Adsız

Nobel Barış Ödülü sahibi Arjantinli Adolfo Perez Esquivel, askeri darbenin 40. yıldönümünde ABD Başkanı Barack Obama’nın Arjantin ziyaretini eleştirerek, “Güney Amerika ülkesinin kanlı geçmişindeki ABD’nin rolünü başkanın tanımış olması asla yeterli değildir,” dedi.

Arjantinliler ABD ile Arjantin’in asla müttefik olmadığını, iki ülke arasında TPP ve yeni ALCA anlaşmalarının özü itibariyle kaynaklarının ve egemenliklerinin ellerinden alınacağı ve ikili arasında “iyi ilişkilerin” başlayacağı bir kandırmaca olduğunu söylüyorlar.

Ayrıca, Obama ve Macri’nin uyuşturucu kaçakçılığı ve terörizm hakkında imzaladıkları anlaşmalar bir Truva atı gibi ve Kolombiya’da olduğu gibi Arjantin’e de müdahale olabilir diyorlar.

Kaynak: Bu haber http://www.telesurtv.net/english/news/Protesters-to-Obama-Go-Home-20160322-0048.html sitesinden derlenmiştir.
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.