Arjantin: Halk Zamlara Karşı Sokağa Çıktı

barios-argentinos.jpg_1718483346

Yüzlerce kişi su, elektrik ve gaz hizmetlerine gelen yüksek zamları protesto etmek ve Mauricio Macri hükümetinin bu artışları durdurmasını talep etmek için Salı günü Arjantin’de sokağa çıktı.

Barrios de Pie Hareketi ve Halk Ekonomisi Konfederasyonu (TCPA) tarafından düzenlenen eylemde protestocular Buenos Aires’deki yüzden fazla sokağı bloke ettiler.

Endüstri ve ticaret sektörlerinde yaşanan daralmayla birlikte resmi rakamlara göre, enflasyon oranı yıllık yüzde 42 olarak açıklanmış, hükümet, ‘faiz artırımına’ giderek, yüzde 200 ile yüzde 2.000 arasında elektrik, gaz ve su faturalarına zam yapmıştı.

TCPA üyesi bir öğretmen olan Lucila Gonzalez, “Ekonomik kriz okulları da vurdu, okulda ışık yok, gaz yok, duvarlar dökülüyor. Devlet okullarının durumu gerçekten çok acı,” dedi.

Barrios de Pie hareketi işsiz ya da büyük şehirlerin kenar mahallelerinde güvencesiz işlerde çalışan insanları bir araya getiriyor. Hareket Salı gecesi de sokaklarda “çorba mutfağı” açarak dağıtım yaptı.

Özel Katolik Üniversitesi Toplumsal Gözlemevi’ne göre; 1,4 milyon Arjantinli, Macri’nin 10 Aralık’ta göreve gelmesinden bu yana yoksulluk içine düştü. Çalışmada 40 milyon olan Arjantin nüfusunun yüzde 35’inin yoksulluk içinde yaşadığı belirtiliyor.

Kaynak: Bu haber http://www.telesurtv.net/news/Argentinos-bloquean-calles-en-protesta-por-tarifazo-de-Macri-20160720-0003.html sitesinden derlenmiştir.
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.