Arjantin: Halk Milagro Sala’nın Serbest Bırakılmasını İstiyor

0014273910

Arjantin, Buenos Aires’de 40’dan fazla toplumsal hareket, yüzlerce kişi bir araya gelerek tutsak eylemci Milagro Sala’nın serbest bırakılmasını talep ettiler.

Arjantin’deki toplumsal hareketler, Jujuy ilinde 16 Ocak’ta gözaltına alınan politik eylemci Milagro Sala’nın tutuklanması üzerine Çarşamba günü ülke genelinde sokağa çıkarak protesto eylemi yaptılar.

0014274090

70.000 üyesi bulunan Tupac Amaru örgütünün siyasi önderlerinden Fernando Ferreyra “ulusal grevin, Milagro Sala’nın ivedilikle serbest bırakılması için, kardeş örgütlerle birlikte devam edecek bir mücadele,” olduğunu belirtti.

Halkı şiddet eylemlerine teşvik etmek suçlamasıyla tutuklanan Sala, Arjantin’in tanınmış eylemcilerinden biridir ve Parlasur olarak bilinen, Güney Amerika’daki ticaret bloku Mercosur Parlamentosu’nun bir temsilcisidir.

4

Sala’nın tutuklanması yaygın olarak, eski solcu Cumhurbaşkanlarından Cristina Fernandez ve Nestor Kirchner’in uzun süredir müttefiki olan politik bir öndere karşı siyasi bir intikam olarak yorumlanıyor.

Sala’nın avukatları onun kefaletle serbest bırakılmasını talep ettiler. Avukatları müvekkillerinin özgür bırakılmasının, hakkındaki tahkikatı etkilemeyeceğinin güvencesini verdiler.

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/Argentines-Demand-the-Release-of-Milagro-Sala–20160217-0024.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.