Arjantin: Evsizler Binlerce Polisin Katıldığı Yıkıma Direndiler

Arjantin’in Başkenti Buenos Aires’in Guernica bölgesinde yaşayanlar 4.000 polisin katıldığı şafak operasyonu ile zorla tahliye edildiler. Polis bölgeyi kuşatmaya aldı.

Polisin biber gazı ve plastik mermi kullanarak sürdürdüğü tahliye işlemine bölge sakinleri taş atarak, barikat kurarak “Tahliyeye Hayır! Yaşamak için Toprak” sloganları atarak direndiler. Bölge sakinleri polis zoru ile bölgeden çıkarılırken “Geri döneceğiz!” sloganı attılar.

Temmuz ayında yaklaşık 1.200 aile başka herhangi bir yerde barınma olanakları olmadığı için bu bölgeyi işgal ederek geçici barınma alanına çevirdiler. İşgal sırasında Plazo de Mayo Anneleri ve diğer sol eğilimli toplumsal örgütlenmeler işgale ve bölge sakinlerine destek verdiler.

Guernica Gecekondu Kampı sakinlerinden 35 yaşındaki Aída Mabel “Kalp kırıcıydı, insanlar ağlıyordu. Polis çocuklar ve yaşlılara aldırmaksızın şafakta sürpriz baskınla tüm evlerimizi yaktı” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Arjantin’de, salgın sırasında milyonlarca insanın işini kaybetmesi nedeniyle toprak işgalleri arttı. Ekim ayında 80’e yakın bölgede işgal olduğu iddiası ile dava açıldı.

Haber: İsyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.