Arjantin: Binlerce Aile Konutları ve Toprakları İşgal Etti

arjantin_işgal

Buenos Aires’in Merlo kasabası sakini yaklaşık 3.000 aile, henüz bitmemiş evler ve arazilerden oluşan büyük bir bölgeyi işgal etti. İşgalciler “Federal Hükümetin bu sosyal konutların yapımını geciktirdiği için konutları ve toprakları işgal ettiklerini” söylüyorlar.

Barria Nuevo bölgesindeki toprakların sakinleri 22 Ekim’de tamamen dolu yüzlerce araçla işgale başladılar. Henüz bitirilmemiş olan 340 sosyal konut ile birlikte özel mülk olan 60 hektarlık arazi 22 Ekim’den beri işgal edilmiş durumda.

arjantin_işgal_2

Ekim başında yapılan seçimleri Zafer Cephesi adayı kazanmış ve 1991’den beri belediye başkanı olan  Othacehe, kaybetmişti. Eski Belediye Başkanı Raul Othacehe, yeni seçilmiş belediye başkanı Gustavo Menéndez tarafından süreci organize etmekle ve işgalcileri çıkarmak için hiçbir şey yapmamakla suçlanıyor.

Eski ve yeni belediye başkanları arasında karşılıklı suçlamalara neden olsa da bu büyüklükte bir işgal, binlerce ailenin 2010 yılında Buenos Aires’in Indioamerica Parkı’nı işgaline benziyor. Orada da işgalciler bölge sakinleri ve polisle çatışmışlardı. İşgal edilen özel mülkün bulunduğu bölgede yaşayanlar ise bir sonraki adımda sıranın kendilerine gelebileceğinden dolayı tepki göstererek, işgale karşı çıkmaktalar.

İşgal edilen bölgede sağlık, kamu taşımacılığı ve polis devriyeleri gibi temel hizmetler askıya alındı. Bu hizmetlerin yapılmamasına rağmen bölgede sadece bir adet silahlı şiddet olayı gerçekleşti.

Kaynak: http://www.argentinaindependent.com/currentaffairs/newsfromargentina/thousands-of-families-take-over-lands-in-merlo/ sitesinden özetlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.