Kuzey İrlanda, Ardoyne Cumhuriyetçisinin “Silahlı Mücadele” Çağrısı için Soruşturma Talebi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“tarafından soruşturulabilecek. Ardoyne Büyükşehir Konut Sakinleri Kolektifi  sözcüsü Dee Fennell tarafından Lurgan’da Paskalya anma etkinliğinde şehitlikle ilgili konuşmasında yaptığı açıklama daha sonra internette video yayınlanmıştır.   Sinn Fein saldırıları yanı s…”

Açıklamalar Büyükşehir Ardoyne sakinleri kollektif sözcüsü Dee Fennell tarafından yapılmıştır...

Açıklamalar, Ardoyne Büyükşehir Konut sakinleri kolektif sözcüsü Dee Fennell tarafından yapılmıştır…

Kuzey İrlanda'da "yabancı" bir hükümete karşı Ardoyne ( Kuzey Belfast'ta bir bölge Ç.N.) cumhuriyetçisininin “silahlı mücadele” çağrısı Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı  PSNI **Police Service of Northern Ireland/** tarafından soruşturulabilecek.
Ardoyne Büyükşehir Konut Sakinleri Kolektifi  sözcüsü Dee Fennell tarafından Lurgan’da Paskalya anma etkinliğinde şehitlikle ilgili konuşmasında yaptığı açıklama daha sonra internette video yayınlanmıştır.
 
Sinn Fein saldırıları yanı sıra anti-Orange alayı ( Kraliyet yanlıların her yıl yapmış olduğu İrlanda’nın fetih yıldönümü yürüyüş Ç.N.) savunucusu “silahlı mücadele, daha büyük bir mücadelenin  katkı faktörü olmalıdır. Silahlı mücadele 2015 yılında “meşru bir eylem” olarak görülmelidir dedi.
 
Etkinlik İrlanda Cumhuriyet Tutukluları Yardım Derneği **Irish Republican Prisoners’ Welfare Association/** tarafından organize edildi.
 
İlk okul çağındaki çocuklarında bulunduğu küçük bir kalabalığa seslenirken “Biz yabancı bir hükümetin, yabancı bir ordusu ve onun kurumları tarafından işgal edildik. Bütün bunlara karşı silahlı mücadele etmek bizim hakkımızdır” dedi.
 
Fennel, 1976’da Kraliyet taraftarlarınca öldürülen üst düzey Sinn Fein yöneticlerinden Mire Drumm’dan alıntı yapıyor ve ekliyor: “ IRA diye bağırmak yeterli değildir, önemli olan IRA’ya katılmaktır. Buradan ayrılırken kendinize sorun, sadece cumhuriyetçiliği desteklemek mi yeterli yoksa daha aktif bir cumhuriyetçi olabilmek mi?”
 
1979 yılında IRA’nın Lord Mountbatten öldürmesine gönderme yaparak “IRA’nın İngiliz Kraliyet ailesine mensup bir kişiyi Sligo kıyılarında bir  tekneyle göndererek hoşgeldiniz dediğini” söyledi.
PSNI için araştırma çağrısında bulunan DUP Upper Bann Westminister üyesi David Simpson’ı yapılan açıklamalar kızdırdı.
 
Simpson, “Fennel’in konuşması internette online olarak yayınlandığı için PSNI’nın içerik konusunda haberdar olduğunu düşündüm. Araştırılmamış olması durumunda Emniyet Genel Müdürlüğü’ne araştırma için talepte bulunacaktım. Fennell’in, halka yaptığı  IRA’ya katılın çağrısını çocuklar duyabilir” dedi.
Simpson ayrıca, “Hiç kimse için silahların kullanılması meşru değildir. PSNI, herhangi bir kimse, terör organizasyonunun bir parçası haline gelmeden harekete geçmelidir” talebinde bulundu.
Kaynak:http://www.newsletter.co.uk/news/regional/call-for-police-to-probe-ardoyne-republican-s-armed-struggle-comments-1-6685442

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.