Almanya’da RAF’ın Hayaleti Dolaşıyor

raf
Almanya, 2015 Haziran ve Aralık aylarında gerçekleştirilen iki banka aracının durdurularak taşıdıkları paralara el koyulması girişimlerinden, 1998 tarihinde kendisini resmi olarak fesh etmiş olan Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF)’ı sorumlu tutuyor.
Haziran ayındaki  el koyma girişimi sırasında kullanılan ve terk edildikten bir hafta sonra polis tarafından bulunan bir araçta, RAF’ın kendisini fesh ettiği 1998’den beri yasadışı yaşamlarını sürdüren ve Alman gizli servisi ve polisi tarafından aranan üç kişinin Ernst-Volker Staub, Daniela Klette ve Burkhard Garweg’in parmak izlerinin bulunduğu iddia ediliyor.
Savcılığın, el koyma girişiminde maske, kamuflaj elbiseleri, kaleşnikof ve roketatarların kullanılması ile parmak izleri arasında ilişki kurarak doğrudan RAF’ı suçlaması, Almanya’da kamuoyunun gündemine oturdu. Savcılık, 1999 yılında Düssoldorf’ta yapılan bir bankanın hasılatına el koyma girişiminden de eski RAF üyelerini sorumlu tutmuştu.
Bir sene içinde banka hasılatlarına yönelik iki el koyma girişimi Alman gizli servisini ve polisini harekete geçirirken, RAF’ın Alman Emperyalizmi için nasıl bir tehlike olduğu konusunda da kamuoyunun hafızası sürekli taze tutulmaya çalışılıyor.
2003 yılında Berlin’de Kunst-Werke Sergi Salonu’nda açılmak istenen “RAF, Bir Mit” sergisi yasaklama ile karşılaşmıştı. Alman egemenleri sınıf hafızalarına kazınan RAF’ı ezilenlere unutturmak için herşeyi yaptılar. Bu gidişle emperyalist-kapitalist devletler sistemine karşı direnişin ve komünizmin hayaleti dünyada ve Almanya’da daha sık görülmeye başlayacak…
 Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.