Almanya: “Kömürü Değil Sınırları Yakın” Diyen Protestocular Kömür Madenini İşgal Ettiler

Cifn1BIWwAEWkbo

Yüzlerce çevre protestocusu Almanya’da bulunan kömür madeni ocağını işgal ederek ocağın çalışmasını durdurdu. Kömür madenine karşı yapılan protestoların ikinci gününde ise onlarca eylemci gözaltına alındı.

Cuma günü trenle Welzow’a gelen protestocular kömür madenini işgal ederek çalışmasını engellediler. Ertesi gün ise Almanya’nın Brandenburg eyaletinde bulunan elektrik santralini besleyen demiryolu, oturma eylemi yapan protestocular tarafından bloke edildi. Kömür madeni bölgesini gece de terketmeyen eylemciler 40 saat boyunca demiryolu ulaşımını durdurdular.

CiVgbqHWUAAZJg3

Protestocu anti-nükleer ve anti-kömür koalisyonu grubu Ende Gelände tarafından verilen bilgiye göre işgal eylemine yaklaşık 1.600 kişi katıldı. Ende Gelände grubu sözcülerinden Hannah Eichberger “Almanya kirli kömür yakarak enerji üretiminde dünya lideridir. Bu nedenle biz kendi ellerimizle kömür üretimini durduruyoruz ve Avrupa’nın en büyük iklim katillerinden biri olan maden ocağını kapatıyoruz,” dedi.

 “Kömürü değil sınırları yakın” pankartı taşınan eylem sırasında 2 protestocu yaralanırken 120 eylemcinin ise gözaltına alındığı belirtildi.

Kaynak: Bu haber için http://www.dw.com/en/protesters-take-over-german-coal-mine-block-power-plant/a-19258572 sitesinden faydalanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.