Almanya: Hamburg G-20’ye Direniyor, St Pauli Stadını Direnişçilerin Kullanımına Açtı

G-20 zirvesi öncesi Hamburg’da direniş ve protesto eylemleri yoğunlaşıyor. Binlerce kişinin katıldığı ve siyah elbiseler giydiği direniş eyleminde”G-20 Cehenneme Hoş Geldin” pankartı taşındı. Eylemciler polisin saldırısına direnişle karşılık verdiler.

A balaclava-clad protester holds a flare in each hand billowing yellow and purpose smoke next to an LED G20 sign

Hamburg’ta inşa edilen lüks otomobil Porshe Merkezi, kitlesel evsizliğe neden olan politikaları ve G-20’yi protesto etmek üzere yakıldı. Porshe Merkezini ateşe veren militanlar “kontrollü protesto eylemlerini aşmamız gerektiğini, istenirse direnişin farklı biçimlerini hayata geçirebileceğimizi, küçük bir ‘lüks ateşle’ bütün yoldaşların yüreklerini ısıtabileceğimizi gösterdik” dedi.

2

Alman devletinin Shengen vizesini askıya alması, parklarda kamp kurulmasını yasaklama çabalarına karşı muhalifliği ile tanınan Hamburg’un St. Pauli Futbol Takımı basın merkezi “takımın stadını banyo, tuvalet ihtiyaçları ve yaklaşık 200 kişinin barınması için kullanıma açtığını ve bunu da ifade özgürlüğünü savunmak için yaptıklarını” anlatan “Evet Kamp Yapıyoruz” başlıklı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. St Pauli taraftarları tribünde “Bizim semtimiz, Bizim Kurallarımız” pankartı açtılar.

imago28213555h157_2 (1)

Zirve süresince yaklaşık 100.000 kişinin direnişe katılması bekleniyor.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.