Almanya: Barınma Projesi İnisiyatifi’nden Afrikalı Göçmenler İçin İşgal Eylemi

“Barınma Projesi” inisiyatifinden yaklaşık 150 eylemci Salı günü Alt-Bornheim’deki boş bir evi işgal etti. Akşam saat 20.00 sularında Bockenheim Kampüsünde bir araya gelen eylemciler Berger Sokağı’nda bulunan eve doğru yürüdüler. Maskeli eylemciler tarafından yapılan işgal eylemi sonrası binanın penceresinden aşağı pankart sallandırıldı ve “Avrupa’nın her yerinde kalelere savaş,” ve “Barınma Projesi’siz Frankfurt’a Hayır,” sloganları atıldı.

“Bizler uzun süreli boş olan tüm evleri işgal edeceğiz,” yazılı broşürde Afrika’dan gelen evsiz göçmen işçilerin öz-yönetim merkezinin talebiyle “Lampedusa Göçmenleri” için işgal eylemi yapıldığı belirtildi.

Kalabalığın içinden bir eylemci “Kentimiz çok zengin ancak servet dağılımı adil değil,” diyerek haykırırken, başka bir eylemci ise “Bizim kardeşlerimiz sokakta veya köprü altında uyumak zorunda değil, biz artık buna müsaade etmeyiz, bu nedenle bu evi işgal ediyoruz,” dedi.

İnisiyatif, herhangi bir devlet yardımı almayan ve evsiz kalma riski altındaki 70’den fazla göçmen grubun durumuyla ilgili tepki göstermek istediklerini belirtiyor.

Cmns6U-XgAAFqab

Barınma Projesi evsiz Afrikalıları desteklemek amacıyla Frankfurt’tan İtalya’ya uzanan bir hatta 2014 yılı sonlarında kurulmuş ve başlangıçta kendi siyasi talepleriyle gösteriler düzenleme, toplu dilekçe verme gibi eylemler gerçekleştirmiştir. Ayrıca, eylemciler kendi evlerinde ve yaşadıkları topluluklarda göçmenlere ev sahipliği yapmıştır.

Bu tür barışçıl gösterilere polis ses çıkarmasa da 2015 yılı Aralık ayında Sachsenhausen otoyolunu – ve Şubat ayında Alt’da bulunan ve kullanılmayan Paradieshof’u – işgal ettiklerinde birkaç saat içinde polis gelmiş ve işgal eylemlerini sonlandırmıştı.

Kaynak: Bu haber http://www.fr-online.de/frankfurt/-project-shelter—hausbesetzer-einigen-sich-mit-eigentuemer-,1472798,34461184.html sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.