Açlık Grevindeki Üç Filistinli Tutsağın Sağlık Durumu Kötüleşti

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Filistinli tutsağı hastanede ziyaret eden avukat Heba Masalha, İsrail Tıp Komitesinin durumu ciddileşen tutsağa zorla mineral verdiğini ifade ederek Süleyman el-Kik’in zorla besleme tehdidi ile de karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.”

Filistinli gazeteci Süleyman el-Kik’in 24 Kasım’da idari tutukluluğa karşı başlatmış olduğu açlık grevi nedeniyle komaya girdiği açıklandı.**http://www.imemc.org/article/74529/**Filistinli tutsağı hastanede ziyaret eden avukat Heba Masalha, İsrail Tıp Komitesinin durumu ciddileşen tutsağa zorla mineral verdiğini ifade ederek Süleyman el-Kik’in zorla besleme tehdidi ile de karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. **http://www.imemc.org/article/74532/**

Süleyman el-Kik 21 Kasım 2015’te askerler tarafından evine yapılan baskın sonucu tutuklanmış ve sorgu için Kishon gözaltı merkezine götürülmüştü.

PIC (The Palestinian Information Center) haberine göre geçtiğimiz hafta Süleyman el-Kik, işgalci İsrail Yönetimi’nin idari tutukluluk süresinin bir kez daha uzatılması karşılığında salıverilmesi teklifini geri çevirmiş ve koşulsuz şartsız salıverilmesi için açlık grevine devam edeceğini açıklamıştı.

Süleyman el-Kik’in yanısıra iki Filistinli esirin daha Kasım ayında başlatmış oldukları açlık grevine devam ettikleri kaydedildi.**http://www.imemc.org/article/74530/**8 Kasım’da açlık grevine giren Abdullah Ebu Cabir’in de sağlık durumunun ağırlaştığı belirtildi. 2003’te iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılmış olan Kefah Khatab ise 25 Kasım’da Cenevre Sözleşmesi kapsamında savaş esiri olarak tanınması talebiyle açlık grevine girmişti. Khatab, hapishane yönetiminin kurallarına uymayı, hapishane üniforması giymeyi ve günlük yoklamaya katılmayı reddediyor. Khatab’ın ağırlaşan sağlık durumu nedeniyle hapishane kliniğine kaldırıldığı da gelen bilgiler arasında.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.