ABD’li Siyah Siyasi Tutsak Mumia Abu-Jamal İçin Şimdi Harekete Geç

mumia

Her yıl olduğu gibi bu 4 Temmuz’da da devletin güç aygıtı, küstahça kendini överek dünyanın dört bir yanına “demokrasinin deniz fenerini” götürdüğünü iddia edip işgal ediyor, manda yönetimleri kuruyor. Büyük hırsızlığın verdiği hazla sarhoş olup demlenenler, otorite olduğu söylenen ABD’yi adamakıllı geçersiz kılan ağırbaşlı Frederick Douglass’ın 4 Temmuz 1853 yılındaki unutulmaz söylevinden sonra abı-hayat suyunu asla içemezler.

Douglass, ABD emperyalizminin savaşları yüzünden gezegenin parçalanıp çiçek bozuğuna döndüğü zaman, yani bugün, “Temmuzun Dördünde Ağır Koşullar Altında Çalışmak da Ne?” konuşmasını ortaya sürmüştü. Yaklaşık 1 milyonunun Afro-Amerikalı olan 2.4 milyondan fazla tutsağın ABD hapishanelerinde ve zindanlarında ağır koşullar altında zorla çalıştırıldığı ve zayıf düştüğü bir zamandayız.

Politik tutsak Mumia Abu-Jamal’ın iradesini kırmak için alenen işkence edip tıbbi ihtiyaçlarını görmezden geliyorlar. Pennsylvania eyalet bürokrasisin her kademesinde uygulanan bir savaşla işkence yaparak ölümüne sebep olacak olanlar açıkça bir kedi ve fare oyununu uzaktan izliyorlar.

Abu-Jamal’in sağlığına yönelik saldırı altı aydır devam ediyor. Tıbbi olarak bir şey yapmama ve türlü çelişkiler içinde ki kurtarma reçeteleri İsviçre kaşarı gibi delik deşik oyulmuş durumda.

29 Haziran’da, Özgür Mumia Abu-Jamal Koalisyonu’ndan (NYC) Suzanne Ross, Uluslararası Endişeli Aileler, Mumia Abu-Jamal Dostları ve Mumia’nın kardeşi Keith Cook, hasta yatan Mumia’yı ziyaret ettiler. Onların gözlemlerini info@freemumia.com adresinden bulabilirsiniz.

Sonuç olarak: Abu-Jamal’in sağlığı hiç iyi değil. Onun cildinde meydana gelen sağlık sorunu neredeyse hiç iyileşme belirtisi göstermiyor ve büyük bir rahatsızlık veriyor.

Bizler Mumia’nın sağlığını korumak ve onu eninde sonunda evine getirmek için durup dinlenmeden sonuna kadar uğraşmalıyız! Söylenenler öfkemizi artırıyor. Onun arkadaşlarına, ailesine, eylemcilere vb. etkili tüm kişi ve kurumlara çağrımızdır! Şimdi artık harekete geçme zamanıdır!

Mumia Abu-Jamal’in Düzeltmeler Bölümü dışından onun seçtiği uzmanlar tarafından tedavi edilmesi; ona uygun bir diyet programının uygulanması; ailesinin, arkadaşlarının ve avukatlarının günlük ziyaretlerine izin verilmesi talepleri için aşağıdaki telefon numaralarını arayıp Abu Jamal’a destek verebilirsiniz… 

John Wetzel, Sekreter, Islah Pennsylvania Bölümü: 717-728-4109; ve Thomas Wolf, Pennsylvania Valisi: 717-787-2500.

Yazan: Henri Hagins 
Kaynak: http://www.workers.org/articles/2015/07/06/act-now-for-mumia-abu-jamal-black-u-s-political-prisoner/
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.