ABD: Washington’da Filistin İçin AIPAC Karşıtı Protestolar

AIPAC önünde Filistin’e destek eyleminden bir kare, 20 Mart 2016, Washington DC | Foto: @MikePrysner

Yüzlerce eylemci İsrail lobisini ve ABD’nin Filistin ve İsrail politikalarını protesto etmek için Washington’da düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Göstericiler Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin düzenlendiği konferansın gerçekleşeceği bina önünde toplandılar ve ‘Filistin’e özgürlük’, ‘İsrail apartheid rejimine hayır’, ‘ABD İsrail’e desteğe son vermeli’ sloganlarını attılar.
AIPAC (Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi) tarafından düzenlenen konferansta hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partiden başkan adayları ile bir çok siyasetçinin konuşma yapması bekleniyor.

*AIPAC 2016 zirvesinin yapılacağı bina önünde dev Filistin bayrağı açıldı.

*En öndeki pankart AIPAC 2016 zirvesine şu mesajı veriyor: Filistin Özgür Kalacak!

Pazartesi günü konuşma yapacaklar arasında ırkçı ve provakatif kampanyası ile Chicago’daki protestoları ateşleyen Trump da yer alıyor. Trump zirve öncesi hiç kimsenin kendisi kadar ‘İsrail yanlısı’ olamayacağını açıklamıştı. Trump’un AIPAC zirvesinde yapacağı konuşma ve apartheid rejimine verdiği destek insan hakları örgütleri tarafından eleştirilirken Cuma günü Salt Lake City’de, Cumartesi ise Phoenix ‘de ırkçı Trump kampanyasına yönelik protestolar gerçekleştirildi. Phoenix ‘de göstericiler Arizona otoyolunu kapatarak Trump’ın konuşmasına engel oldular.

Göstericiler 19 Mart Cuma günü Arizona otoyolu üzerinde Trump kampanya araçlarından birinin geçişini engellerken | Foto: Patrick Breen/Arizona Republic – AP

20-22 Mart tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanan zirvede Bernie Sanders dışındaki bütün başkan adayları konuşmacı olarak yer alıyor.

Haber: İsyandan.Org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.