ABD: İşçiler İş Güvenliği İçin Protesto Düzenledi

Aile şirketi Eldarado Resort,  Circus Circus Oteli’nin odalarının yenilenmesi işini,  otel ve tatil yerlerinin iç yenilenme ve yeniden modelle işini yapan Digney York Ortaklığı’ndan kiraladı.

Bölgede örgütlü olan sendika Digney York’un çalışma koşullarını kabul edilemez buluyor. Kuzey Amerika Emekçileri Uluslararası Sendikası Bölge Başkanı Eloy Jara ” Onlar sadece yasal olmayan bir kiralama yapmıyor aynı zamanda çalışma koşullarını iş güvenliği açısından ihlal ederken, Nisan ayında eyalette çalışma ruhsatı olmayan 5 taşeron firmaya iş verdiler” dedi.

Digney York Şirketi suçlamalarla ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı. Circus Circus ve Eldarado şirketleri ise henüz bir suçlama ile karşılaşmadılar.

Geçen hafta Boyacılar ve İlişki İşler Sendikası ve Emekçilerin Uluslararası Sendikası üyesi işçiler ortak bir protesto eylemi düzenlediler.

Sendikalı işçiler “Eldorado Şirketinin güvenlik harcamalarını kısmasının şantiyede ve şantiyede çevresinde yaşayanlar için büyük risk oluşturduğunu” söylüyorlar. Ayrıca şantiye alanını sokaktan ayıracak olan bariyerlerin bile konulmadığını söylüyorlar.

Kaynak: www.casino.org/news/construction-union-protests-circus-circus-reno-remodel linkinden özetlenmiştir.

 

Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.