ABD: Hayvan Hakları Eylemcilerine Hapis Cezası

KevinandTylerAnimalRights

Hayvan hakları savunucusu olan iki adamın, Illinois, Morris’deki bir kürk çiftliğinden 2.000 civarında vizonu serbest bırakmakla suçlandıkları dava Çarşamba günü karara bağlandı.

2013 Yılı Ağustos ayında Woodford County’de rutin trafik kontrolleri sırasında durdurulan ve üzerinde demir kesiciler, kamuflaj giysileri ve maskeler bulunan Tyler Lang, Kevin Johnson ile birlikte tutuklanarak Çarşamba günü hapis cezasına çarptırıldı. İki adam, 2006 yılında Kongre’nin tazyikiyle, 2014 yılında Amerikan Yasama Meclisi tarafından oluşturulan ve hayvan hakları eylemcilerini kovuşturmak için Amerikan Adalet Bakanlığı’nın yetkilerini genişleten Hayvan Girişimi Terör Yasası altında yer alan maddelere göre suçlandılar.

Tribune haberin bildirdiğine göre savcılar, iki eylemciyi hayvan çiftliğinden 2.000’den fazla vizonu serbest bırakmakla, ahırın yan tarafına ellerindeki spreyle “Kurtarılan Sevgi” yazmakla ve zararlı araçlara sahip olmakla suçladılar. Hayvan çiftliğinin ise olaydan hemen sonra kapandığı ve sahiplerinin psikolojik olarak acı çektikleri söyleniyor.

Johnson toplum hizmeti ile birlikte üç yıl hapis cezasına ve çiftlik sahiplerine 200.000 $ tazminat ödemeye mahkum edilirken, Lang da, 200.000 $ tazminat ödeme cezasının yanı sıra altı ay ev hapsi, üç ay toplum hizmetinde çalışma ve sonraki altı ay içinde “topluluk hapsi” cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl Guardian’da yayımlanan bir rapora göre, giderek artan sayıda insan, yaygın olarak değişen sözde suçlar üzerinden kovuşturuluyor. Broşür dağıtmak ya da kaldırımlara yazı yazmak gibi basit protesto eylemleri bu sözde suçlara dahil ki Anne Jones’a göre, Kaliforniya’da dört protestocu sadece bunları yaptığı için tutuklandı.

Anayasal Haklar Merkezi, Johnson ve Lang savunucuları ile birlikte yaptığı açıklamada, verilen cezaların Hayvan Kurtuluş Hareketi (ALF) ile ilgili kamuoyunda bir korku yaratmak ve harekete karşı ilgiyi azaltmak için yapıldığını söyledi.

Şiddet içermeyen sivil itaatsizlik eylemleri ve diğer faaliyetleri –hayvanlara eziyet edenleri gizli filme almak dahil- terör kapsamına alan yasa, tekelci ilaç ve tarım şirketleri tarafından destekleniyor.

2014 yılında, Johnson ve Lang’in iddianameleri “halkın gözünde bütün bir hareketi suçlama girişimi ve kamuya vurulan bir tokat” olarak adlandırılmıştı.

Kaynak: Bu haber http://chicagoist.com/2016/03/23/second_animal_rights_activist_sente.php sitesinden özetlenmiştir.

Bir Yorum

  1. Pingback: ABD'de hayvan hakları eylemcilerine hapis cezası - Jiyan

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.