ABD: Binlerce Öğrenci Eğitim Kesintilerini Protesto Etti

ryan_budgetcuts6_met-10911

Boston eyalet okulu öğrencileri Pazartesi günü bütçe kesintisi tasarısını protesto etmek için sınıflarını terk ederek şehir merkezine doğru yürüyüşe geçtiler. “Bizim eğitimimiz, kazanç kapısı değil” sloganı atılarak yapılan yürüyüşte, öğrenciler bütçe kesintilerinin eğitim sistemini daha da kötüleştireceğini dile getirdiler.

Boston polisinin büyük bir grup ile birlikte orada toplanan protestocuları dağıtmak için emir vermesi üzerine Downtown Crossing’de öğleden sonra polisle öğrenciler arasında çatışma çıktı.

Boston Common’da toplanan 1.000 civarında öğrenci düzenledikleri eylemde, öğrenim haklarında kayıplar yaşayacakları gerekçesiyle bütçe kesintilerini kınadılar.

Eylemde konuşma yapan bir öğrenci “Okullarımızda bütçe kesintilerini durdurmak için mücadele edeceğiz … hükümeti eğitim için asgari gereklilikleri almaya zorlayacağız,” dedi.

Ülkenin farklı şehirlerinde okullarını terk eden yüzlerce öğrenci sabah saat 11.30 gibi başlayan ve ulusal protestoların bir parçası olan öğrenci grevine katıldı.

Kaynak: Bu haber https://www.bostonglobe.com/metro/2016/03/07/bps-students-protest-monday/oxUrL4OG9vnjR2TkmmmcsN/story.html sitesinden derlenmiştir.

Bir Yorum

  1. Pingback: ABD’de Binlerce öğrenci Eğitim Kesintilerini Protesto Etti | Jiyan

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.