ABD: Antifaşistler Neo-Nazilerle Çatıştı

Antifa Sacramento Faşist Gelenekçi İşçi Partisi (Traditionalist Worker Party)’nin düzenlediği ırkçı gösteriyi engelledikten sonra sokakta yürüyüşe geçti. Sacramento, Kaliforniya, 26 Haziran 2016 | Foto: Reuters

Faşist Gelenekçi İşçi Partisi (Traditionalist Worker Party)’nin düzenlediği ırkçı gösteriyi engellemek isteyen antifaşist eylemciler Neo-Nazilerle çatıştı, en 7 az kişinin yaralandığı rapor edildi.

Gelenekçi İşçi Partisi (Traditionalist Worker Party), ırkçı örgütleri teşhir eden Güney Yoksullar İçin Hukuk Merkezi (Southern Poverty Law Center) tarafından ‘beyaz üstünlükçü’ ve ‘ırkçı’ olarak tarif ediliyor. Hukuk Merkezi, TWP’nin lise ve kolejlerde beyaz üstünlükçü ideolojiyi yaygınlaştırmayı amaçlayan Gelenekçi Gençlik Ağı (TYN)’nin politik kanadı olarak 2015 yılında kurulduğunu ifade ediyor.

TWP eylemi, Donald Trump karşıtı protestolara cevaben ‘küreselleşmeye karşı ifade özgürlüğünü savunma’ iddiasıyla duyurmuştu. Antifa Sacramento isimli antifaşist grup ise sosyal medyada faşistlerin gösterisini engelleyeceklerini açıklamıştı. Faşistlerin gövde gösterisini engellemek için harekete geçen antifaşit gruptan bir kadın eylemci şu açıklamalarda bulundu:

Eğer bu faşistlerin gövde gösterisine izin verirsek bize saldırmak için örgütlenecekler. Onlar barışçıl değiller, bizi hedef alıyorlar. İşte bu nedenle onları durdurmak için ne gerekiyorsa yapacağız, bu bir öz savunmadır ve bir zorunluluktur. Bugün buraya geldik ve faşistlerin gövde gösterisini engelledik. Polisin arkasına saklanıp koşarak kaçmak zorunda kaldılar. Kaliforniya’nın hiçbir yerinde ırkçı gösteri düzenlemelerine izin vermeyeceğiz.

Bu olaydan 4 ay önce de Anaheim, Kaliforniya’da Ku Klux Klan yürüyüşünü engellemek isteyen antifaşistlerle ırkçılar çatışmış ve 4 kişi bıçakla yaralanmıştı.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.